Velika nagrada Avstrije tudi v spomin na preminulega Nikija Laudo

Mercedesov zvezdnik Lewis Hamilton najhitrejši na uvodnem prostem treningu v Spielbergu.
Fotografija: Navijači so v spomin na Nikija Laudo obesili na Mercedesov znak rdečo čepico z Nikijevim imenom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Navijači so v spomin na Nikija Laudo obesili na Mercedesov znak rdečo čepico z Nikijevim imenom. FOTO: AFP

Spielberg – Kakor vse kaže, bo treba tudi na nedeljski dirki za veliko nagrado Avstrije (z začetkom ob 15.10) za zmago najprej premagati Angleža Lewisa Hamiltona. Mercedesov zvezdnik je bil namreč s časom 1:04,838 najhitrejši na uvodnem prostem treningu formule 1 v Spielbergu.

Najbolj – na 0,144 sekunde – se mu je približal Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), tretji pa je bil Hamiltonov finski ekipni kolega Valtteri Bottas (+ 0,161). Na četrtem mestu je pristal drugi Ferrarijev dirkač, Monačan Charles Leclerc (+ 0,303), peti pa je bil lanski zmagovalec Max Verstappen (Red Bull). Nizozemski as je za Hamiltonom zaostal že za skoraj pol sekunde (+ 0,422).
Na uvodnem prostem treningu v Spielbergu je bil najhitrejši Lewis Hamilton. FOTO: AFP
Na uvodnem prostem treningu v Spielbergu je bil najhitrejši Lewis Hamilton. FOTO: AFP


Na popoldanskem treningu je Hamilton z zaostankom 0,443 sekunde pristal na četrtem mestu za Charlesom Leclercom (Ferrari, 1:05,086), Bottasom (+ 0,331), ki je – mimogrede – pri visoki hitrosti zletel s proge in silovito treščil v zaščitno ogrado iz gum, ter Pierrom Gaslyjem (Red Bull, + 0,401).

Avstrijski prireditelji so posebno mesto v navijaški coni posvetili pred dobrim mesecem preminulemu Nikiju Laudi. Med drugim si je mogoče tam ogledati tudi McLarnov dirkalnik iz sezone 1984, s katerim je legendarni Dunajčan kot prvi in doslej edini Avstrijec slavil zmago na domači dirki v formuli 1.

Komentarji: