Za Emo Kozin in druge slovenske borce bo navijal in pel tudi Tomi Meglič

V stožiški dvorani bo 6. oktobra borilno-rockovski spektakel, kakršnega v Sloveniji še ni bilo.
Fotografija: Tomi Meglič, pevec skupine Siddharta, je velik športni navijač. V veliko čast mu je, da bo del spektakla, na katerem bo 6. oktobra v glavni borbi večera v Stožicah boksala Ema Kozin. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Tomi Meglič, pevec skupine Siddharta, je velik športni navijač. V veliko čast mu je, da bo del spektakla, na katerem bo 6. oktobra v glavni borbi večera v Stožicah boksala Ema Kozin. FOTO: Miha Šimnovec

LUKOVICA – Še manj kot en mesec nas loči od športno-glasbenega oziroma borilno-rockovskega spektakla, ki bo 6. oktobra v Stožicah. Na prireditvi, kakršne v Sloveniji še ni bilo, bodo gledalci ob glasbeni spremljavi skupin, kot sta John F. Doe in Seven Days In May, videli 14 dvobojev v boksu, mešanih borilnih športih (MMA) in K1, ki jim bo sledil še krajši koncert slovenskih rockovskih legend.

V osrednjem obračunu večera bo poskušala naša neporažena boksarska šampionka Ema Kozin (17 zmag, 9 s k. o., 1 neodločen izid) ugnati izkušeno Švedinjo Mario Lindberg (18 zmag, 10 s k. o., 2 neodločena izida, 5 porazov) in naslovu najboljše v supersrednji kategoriji po različici WBF dodati še diamantni pas združenja WBC ter lovoriki IBA in IBO.

»Pričakujem težko borbo, toda pripravljena sem najbolje doslej, zato verjamem, da bom dosegla novo zmago,« je obračun z 42-letno Skandinavko napovedala kar 22 let mlajša Slovenka, doma iz Šmartnega ob Savi. Da bodo pasovi ostali doma, sta prepričana tudi njena trenerja Rudolf Pavlin in Redžo Ljutić.


Okrepili moč Eminih udarcev


»Ema napreduje iz dneva v dan. Okrepili smo moč njenih udarcev, zdaj delamo tudi na tem, da bi postali hitrejši,« je pojasnil Ljutić, medtem ko je Pavlin pribil, da ga ne zanima nič drugega kot prepričljiva zmaga, se pa zaveda, da se bo morala Ema zanjo zelo potruditi, saj je Lindbergova že zaradi dolgoletnih izkušenj in težkih dvobojev namazana z vsemi žavbami.

Pod slovensko zastavo bo v Stožicah boksal še Andrej Baković, v MMA bodo naše barve branili Tajda Ratajc, Marko Drmonjić, Bojan Kosednar, Lemmy Krušič, Jakob Nedoh, Matej Plavec in Marko Vardjan, po pravilih K1 pa Monika Kučinič.
 
Za Kozinovo in vse druge naše borce bo v Stožicah med drugimi stiskal pesti tudi Tomi Meglič. »Sem velik športni navijač in menim, da med športom in glasbo obstaja določena povezava. V čast mi je, da sem lahko del tega spektakla,« je na novinarski konferenci, ki se je sicer v spomin na nedavno preminula, Eminega podpornika Darka Halića in nadarjenega borca Roka Oslakoviča, začela z minuto molka, poudaril pevec skupine Siddharta, predstavnik legend slovenskega rocka, ki bo s kolegi 6. oktobra zažigal v Stožicah.

Preberite še:

Komentarji: