Za trening obleče modre spodnjice, za dirko rdeče, opere pa mu jih mama

Marc Marquez, ki je v najožjem krogu favoritov tudi za nedeljsko VN San Marina, doma v Cerveri ne more več normalno živeti.
Fotografija: Marc Marquez si je na lanski veliki nagradi San Marina pridirkal drugo mesto. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Marc Marquez si je na lanski veliki nagradi San Marina pridirkal drugo mesto. FOTO: AFP

Ljubljana – Španskega motociklističnega asa Marca Marqueza (Honda) lahko na poti do šestega naslova svetovnega prvaka v razredu motoGP ustavi le še čudež. Pred zadnjimi sedmimi letošnjimi dirkami – vštevši jutrišnjo v Misanu (s štartom ob 14. uri) – ima namreč v skupni razvrstitvi že zajetnih 78 točk naskoka pred drugouvrščenim Andreo Doviziosom (Ducati), ki sicer brani zmago na veliki nagradi San Marina.

Marquez je z zaostankom slabih treh sekund lani v Misanu ciljno črto prevozil kot drugi, v pogovoru za avstrijski dnevnik Kronen Zeitung pa je nedolgo tega razkril, da doma v Cerveri ne more več normalno živeti. »Čedalje več ljudi prihaja gledat, kje živim, nekateri celo trkajo na moja vrata,« je potarnal 26-letni Katalonec, ki (nepovabljenim) gostom včasih tudi odpre in z njimi izmenja nekaj vljudnostnih besed.

V intervjuju je tudi zaupal, da si od 12. leta naprej za trening obleče modre spodnjice, za dirko pa rdeče. In potem jih večkrat operete? »Po vsaki dirki. No, oprostite, seveda jih opere moja mama,« je Marc odvrnil v smehu in priznal, da se je, ko je bil mlajši, največ naučil od italijanskega zvezdnika Valentina Rossija (Yamaha). »Mnogim je vzornik,« je še dejal Marquez.

Branilec naslova svetovnega prvaka je na včerajšnjih prostih treningih pred veliko nagrado San Marina vrhunsko pripravljenost potrdil z drugim in tretjim časom. Na prvem je bil za 0,376 sekunde hitrejši le Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), po drugem pa se je na vrhu semaforja rezultatov znašel Španec Maverick Viñales (Yamaha), ki je za pičle 0,057 sekunde prehitel Quartararoja, medtem ko je Marquez za rojakom zaostal za 0,396 sekunde.

Komentarji: