Žan Košir po sobotni zmagi tokrat deseti, Tim Mastnak šesti

Gloria Kotnik je v nadeljevanju svetovnega pokala za deskarje na snegu v Pjongčangu v Južni Koreji zasedla osmo mesto.
Fotografija: Žan Košir je tokrat nastopil v zadnjem paru prvega kroga izločilnih bojev, a ga je predstavnik Rusije Vic Wild ugnal za stotinko. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Žan Košir je tokrat nastopil v zadnjem paru prvega kroga izločilnih bojev, a ga je predstavnik Rusije Vic Wild ugnal za stotinko. FOTO: Matej Družnik/Delo

Svetovni pokal za deskarje in deskarke alpskega sloga se je v Pjongčangu v Južni Koreji nadaljeval z drugim paralelnim veleslalomom, na katerem so iz Slovenije tekmovali Tim Mastnak, Žan Košir in Gloria Kotnik. Včerajšnji zmagovalec Žan Košir je tokrat nastopil v zadnjem paru prvega kroga izločilnih bojev, a ga je predstavnik Rusije Vic Wild ugnal za stotinko.

Kotnikovi je preboj v polfinale preprečila Cheyenne Loch iz Nemčije, ki je ciljno črto prečkala s prednostjo 0.47 sekunde, brez boja za stopničke pa je ostal tudi Mastnak. Hitrejši je bil domači adut Sangho Lee, ki je bil hitrejši za 19 stotink.

Do zmage sta na koncu prišla Avstrijec Andreas Prommegger in Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Kotnikova je pristala na osmem mestu, Mastnak je bil šesti, Košir pa deseti.

 

Rezultati:


Moški:

1. Andreas Prommegger (Avstrija)
2. Sylvain Dufour (Francija)
3. Sanho Lee (Južna Koreja)
4. Maurizio Bormolini (Italija)
5. Dimitrij Loginov (Rusija)
6. Tim Mastnak (Slovenija)
7. Vic Wild (Rusija)
8. Mirko Felicetti (Italija)
9. Lukas Mathies (Avtrija)
10. Žan Košir (Slovenija)

Ženske:

1. Ramona Hofmeister (Nem)
2. Sabine Schöffmann (Avt)
3. Ester Ledecka (Češ)
4. Cheyenne Loch (Nem)
5. Selina Jörg (Nem)
6. Julie Zogg (Švi)
7. Milena Bikova (Rus)
8. Gloria Kotnik (Slo)

Komentarji: