Anže Kopitar in druščina utišali TD Garden

Vodilno moštvo NHL Boston je šele drugič v sezoni izgubilo na domačem ledu, po kazenskih strelih so bili boljši Los Angeles Kings.
Fotografija: Anže Kopitar (11) je s podajo pomagal svojemu moštvu Los Angeles Kings do zmage v Bostonu. FOTO: Bob Dechiara/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar (11) je s podajo pomagal svojemu moštvu Los Angeles Kings do zmage v Bostonu. FOTO: Bob Dechiara/Usa Today Sports

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je z Los Angeles Kings v NHL veselil vidne zmage v razprodani dvorani TD Garden pri najboljši ekipi lige Bostonu. Gostje iz Kalifornije so zmagali po kazenskih strelih s 3:2. Odločilni gol je v sedmem krogu dosegel Trevor Moore.

Adrian Kempe je za goste zadel dvakrat v zadnji tretjini – pri prvem zadetku je bil podajalec tudi Kopitar – in po zaostanku pomagal kraljem preobrniti tekmo do izenačenja. Piko na i pa je nato v sedmem krogu kazenskih strelov postavil Moore.

Kopitar je v statistiko vpisal podajo, skupno je zbral tri strele na gol, njegov kazenski strel pa je vratar Linus Ullmark ubranil.

To je bil šele drugi domači poraz za kosmatince v celotni sezoni.

»To kaže na naš veliki značaj ekipe. Vrnili smo se po zaostanku dveh zadetkov v zadnji tretjini in nato še zmagali,« je po tekmi dejal vratar kraljev Pheonix Copley, ki je zaustavil 33 strelov v rednem delu in podaljšku ter zadnjih pet kazenskih strelov.

Kralji so pred tem izgubili dvakrat zaporedoma, skupno pa desetkrat na zadnjih 15 tekmah, zdaj pa se po šestih gostovanjih na vzhodu spet vračajo v domačo dvorano.

»Prejšnji poraz v Buffalu nas je res streznil. Niti eden v ekipi ni lahko tega 'požrl'. Takrat smo imeli dobro priložnost, da se v slačilnici resno pogovorimo in odločimo, kakšen karakter smo kot ekipa,« pa je priznal trener losangeleškega moštva Todd McLellan.

V naslednji tekmi bo Los Angeles v nedeljo gostil kalifornijskega tekmeca San Jose.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Komentarji: