Kopitar podal in mojstrsko zadel, Kralji zmagali (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so bili pred domačimi gledalci s 4:2 boljši od Morskih psov iz San Joseja.
Fotografija: Tako Anže Kopitar kot Barclay Goodrow sta se sinoči vpisala med strelce. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters
Odpri galerijo
Tako Anže Kopitar kot Barclay Goodrow sta se sinoči vpisala med strelce. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters

Los Angeles – Hokejisti moštva Los Angeles Kings po sinočnji zmagi nad Morskimi psi v ligi NHL ohranjajo še zadnji drobec teoretičnih možnosti za napredovanje v izločilne boje, za katerimi – pred zadnjimi devetimi obračuni rednega dela – zaostajajo natanko 18 točk. Če bi se jim izšlo, bi bil to seveda prvovrsten čudež, bolj realen je njihov boj za to, da sezone ne bi zapečatili kot najslabša ligaška zasedba. Trenutno imajo v svoji statistiki 26 zmag in štiri točke več od zadnjeuvrščene zasedbe na vzhodu Ottawe.


Do zmage v zadnjih 10 minutah


Sinoči so Kralji pred domačim avditorijem v dvorani Staples Center prekinili niz treh zaporednih porazov in s 4:2 odpravili moštvo San Joseja, ki si je na drugem mestu razpredelnice zahodne konference resda že zagotovilo preboj v končnico, a se v zadnjih dneh znašlo v rezultatskem krču, saj je sklonjenih glav končalo zadnje štiri tekme. Tokrat mu je še do sredine zadnje tretjine dobro kazalo, saj je vodilo z 2:1, nato pa so gostitelji v končnici vendarle strnili vrste in tehtnico nagnili na svojo stran.


Prvenec Matta Roya


Pomemben delež je prispeval tudi kapetan Anže Kopitar, ki je najprej v 50. minuti podal za izenačujoči zadetek branilca Matta Roya, ki je v svojem 16. dvoboju v NHL prvič zadel in ima zdaj v statistiki tri točke. Le dve minuti pozneje pa je izkušeni Hrušičan odlično unovčil lepo podajo Dustina Browna v prazen prostor in plošček dobesedno porinil v mrežo, pri tem pa še naskočil okvir vrat in navdušil gledalce. Zmago je minuto in četrt pred koncem ob igralcu manj na ledu in z golom v prazno mrežo potrdil Jeff Carter.


V nedeljo z Anaheimom


Kopitar je zdaj pri 53 točkah v sezoni za 21 zadetkov in 32 asistenc, s čimer je presegel svoj učinek iz sezone 2016/17. Sinoči je na ledni ploskvi prebil kar 24 minut in v tem času dvakrat sprožil proti tekmečevim vratom, enkrat uspešno. Tudi sicer so bili gostitelji, ki so tako prekinili niz osmih zaporednih domačih porazov, podjetnejši v napadu, kar dokazuje tudi razmerje strelov – 35:25. Zdaj jih v noči na nedeljo čaka dvoboj sosedov na razpredelnici z Anaheimom, ki je devet točk spredaj, a ima tudi dve odigrani tekmi več.

Preberite še:

Komentarji: