Kopitarjev Los Angeles drvi iz poraza v poraz (VIDEO)

Kralji so šli sinoči na gostovanju pri Floridi (1:6) že sedmič zapored na kolena, kar je njihov najbolj črn niz v sezoni.
Fotografija: Anže Kopitar in njegovi Kralji so ponovno ostali praznih rok. FOTO: Christopher Hanewinckel/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar in njegovi Kralji so ponovno ostali praznih rok. FOTO: Christopher Hanewinckel/Reuters

Sunrise – Čeravno je pred hokejisti moštva Los Angeles Kings še kar 21 dvobojev rednega dela lige NHL (kar devet od prvih trinajstih bodo odigrali pred domačim avditorijem v Staples Centru), pa domala nimajo več realnih možnosti za napredovanje v izločilne boje. Z vsakim porazom so manjše, sinočnji je bil že sedmi zapovrstjo.


Že 13 točk za osmim mestom


To je njihov najdaljši niz brez zmage v sezoni, pred tem so morali šestkrat zapored na kolena že tudi oktobra. Z novim neuspehom ostajajo daleč najslabše moštvo na razpredelnici zahodne konference, do osmouvrščenega Colorada, ki je še nad gladino, zaostajajo že ogromnih trinajst točk. Manj uspešna je v ligi zgolj še Ottawa.


Po polovici tekme izenačeno


Sinoči so morali Kralji na gostovanju pred 14.290 gledalci v dvorani BB&T Center premoč priznati še Floridi, ki je bila prepričljivo boljša s kar 6:1, pa čeravno je bilo še po polovici tekme na semaforju 1:1. Nato pa so gostitelji v 39. minuti zadeli ob celo dveh igralcih več na ledu, zgolj 66 sekund pozneje pa z enim.


Quick predčasno na klop


V zadnjih tretjini se je mreža poražencev zatresla še dvakrat – v razmaku 28 sekund, tedaj je moral nerazpoloženi vratar Jonathan Quick na klop, zamenjal pa ga je Jack Campbell, ki se do konca dvoboja ni pustil ugnati. Da je bila domača zmaga zaslužena, potrjuje tudi razmerje sproženih strelov – 25:19 v korist Panterjev.


Kopitar praznih rok


Častni zadetek za Los Angeles je ob koncu 14. minute prispeval Dustin Brown, pri njem pa ni sodeloval kapetan Anže Kopitar, ki tako ostaja pri 44 doseženih točkah v sezoni za 17 golov in 27 podaj. Sinoči je hrušiški napadalec na ledni ploskvi prebil 20 minut in v tem času enkrat ustrelil na gol, a neuspešno, obenem je v drugi tretjini izsilil izključitev Jonathana Huberdeauja.


Mejnik Roberta Luonga


Floridin vratar Roberto Luongo se je s 484. zmago v karieri izenačil z Edom Belfourjem na tretjem mestu večne lestvce. »Ti mejniki me ne ganejo pretirano. Lepo jih je premikati, a ob koncu dneva za klub štejejo le zmage,« ni zganjal evforije Luongo. Kralje nov izziv čaka v noči na torek, ko bodo gostovali pri vodilnem moštvu lige Tampi.

Preberite še:

Komentarji: