Malenkosti odločile, Olimpiji zmaga, Pogačar pa odhaja

Kljub denarnim težavam v klubu lepa predstava Jeseničanov v derbiju, ki jim je zmanjkal le kanček zbranosti za zmago proti favoritu.
Fotografija: Ne glede na razliko v kakovosti je bil derbi spet zanimiv. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Ne glede na razliko v kakovosti je bil derbi spet zanimiv. FOTO: Črt Piksi/Delo

Če bi sodili po videnem na uvodnem prvenstvenem derbiju sezone med hokejisti SIJ Acronija Jesenic in SŽ Olimpije (3:4; U. Sodja 13., Jezovšek 36., Selan 53.; Beričič 7., Bičevskis 7., Mahkovec 52., Crnović 55.), si ne bi mislili, da moštvi igrata v različnih mednarodnih tekmovanjih ter predvsem, da je v Podmežakli v zadnjih dneh zaradi nakopičenih denarnih težav v zadnjih dneh močno zavrelo in je temu botroval odhod direktorja Anžeta Pogačarja.

V Podmežakli zaplet ostaja, na prihajajoči sobotni tekmi alpske lige proti Meranu ne bo takšnega ozračja kot sinoči. Olimpijini hokejisti pa se navzlic zmagi v derbiju morajo pogledati v ogledalo, v katerem bodo jasno spoznali, da so tokrat odnesli tri točke iz Podmežakle bolj kot ne po spletu naključij. Kajti pristop zmajev še zdaleč ni bil na ravni moštva, ki brani slovenske barve v ICEHL, izenačenost in napetost predstave moštev iz dveh različnih kakovostnih razredov pa potrjuje, da ta slovenski derbi še vedno ohranja svoj čar nepredvidljivosti.

Naslednji dvoboj med moštvoma bo 30. januarja v dvorani Tivoli.

Preberite še:

Komentarji: