Alaphilippe je še vedno v odlični formi (VIDEO)

Francoz je dobil tretjo etapo na dirki po Britaniji in bo tudi v Innsbrucku zelo nevaren. Elia Viviani je bil najboljši po prostem dnevu na Vuelti.
Fotografija: Julian Alaphilippe je očitno zadržal odlično formo s Toura. FOTO: AP
Odpri galerijo
Julian Alaphilippe je očitno zadržal odlično formo s Toura. FOTO: AP

Za slovensko kolesarstvo je dirka po Britaniji letos zelo zanimiva, saj Primož Roglič prav tam gradi formo pred bližajočim se svetovnim prvenstvom. Roglič je bil v drugi in tretji etapi že z najboljšimi, na razgibanih angleških cestah je bila selekcija dovolj velika, da je šprint manjše skupine dobil Julian Alaphilippe (na fotografiji), ki bo eden glavnih kandidatov za naslov svetovnega prvaka v Innsbrucku. Roglič je spet končal z vodilnimi, v skupnem seštevku je na osmem mestu.

Rogliča pravi preizkus forme še čaka, nekaj posebnega bo gorski ekipni kronometer na prelaz Whinlatter v peti etapi, kjer bo LottoNl-Jumbo med favoriti, tudi včeraj so štirje njihovi kolesarji končali v prvi skupini.



Na dirki po Španiji bodo do četrtka v ospredju šprinterji, favoriti za končno zmago se pripravljajo na zahteven trojček v gorah od petka do nedelje. V 10. etapi je bil najhitrejši Elia Viviani. »To je bil naš najboljši šprint letos, fantje so mi pripravili popoln vlak in dokončal sem delo. Težko mi je bilo spremljati, kako se Peter Sagan bori za zmage, meni pa je v vsaki etapi nekaj zmanjkalo, upal sem, da bom lahko zraven tudi v težjih etapah, a je bilo z današnjo drugo zmago na tej Vuelti vse poplačano. Letošnja sezona je nekaj posebnega, vse mi gre kot po maslu,« je bil zadovoljen Italijan, ki je dosegel že 17. zmago po prestopu k QuickStepu pred letošnjo sezono. 

Elia Viviani je že 17. letos dvignil roki v zrak! FOTO: AFP
Elia Viviani je že 17. letos dvignil roki v zrak! FOTO: AFP


Luka Pibernik je končal v vodilni skupini v času zmagovalca, Luka Mezgec pa dobrih 20 sekund za njo. 

Komentarji: