Dylan Teuns je novi vodilni na dirki po Španiji, Pogačar pridobil 2 sekundi

Šesta etapa je prevetrila vrstni red v skupnem seštevku, novi vodilni je Teuns, Roglič je četrti, Pogačar deseti.
Fotografija: Jesus Herrada je salvil svojo največjo zmago. Foto: FB Cofidis
Odpri galerijo
Jesus Herrada je salvil svojo največjo zmago. Foto: FB Cofidis

Ares del Maestrat – Etapo so zaznamovali trije padci, še najbolj jo je skupila ekipa EF Education First, ki je danes izgubila kar dva tekmovalca, in to enega izmed favoritov Rigoberta Urana in odličnega pomočnika Hugha Carthyja. Proti koncu dirke je padel še tretji iz te ekipe Tejay Van Gardener. Po hudem padcu je odstopil tudi Nicholas Roche

Šesta etapa je bila dolga 198,9 kilometrov s ciljem na vrhu Ares de Maestrat, 5-kilometrskega klanca. Danes so kolesarji ubežnike spustili šele po petdesetem kilometru dirke. Nelson Oliveira (Movistar Team), Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) imata 23 sekund prednosti pred: Dorian Godon (AG2R La Mondiale), Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), David de la Cruz (Team Ineos), Robert Gesink (Jumbo-Visma), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) in  Jesús Herrada (Cofidis), so bili tisti kolesarji, ki jim je uspelo pobegniti, njihova najvišja prednost je znašala šest minut.

Pred zadnjim klancem sta ubežnikom zbežala še Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) in Nelson Oliveira (Movistar Team), vendar ju je Teuns skupaj s Herrado ujel na sredini zadnjega klanca. Herrada je bil močnejši v šprintu in slavil svojo največjo zmago v karieri. 
 

Pogačar pogumno napadel


V zadnjem kilometru dirke je napadel tudi najmlajši na dirki Tadej Pogačar. Skušal je obdržati belo majico, a mu ni uspelo. V cilj je prišel dve sekundi pred skupino, v kateri so bili vsi favoriti z Lopezom in Rogličem na čelu.
 

Jutri kar 22-odstotni klanec


Dirka po Španiji kaže svoj pravi obraz. Tudi 7. etapa se bo končala s ciljnim vzponom! Etapa, dolga 183 kilometrov bo štartala v Ondi in se končala na vrhu Mas de la Costa. Vmes so kar štirje gorski cilji, dva 3. kategorije in dva 2. kategorije. Etapa po okusu Primoža Rogliča.

Foto Zx Igd
Foto Zx Igd

 

Potek 6. etape:


16.57 Pogačar je Lopezu in Rogliču "odgriznil" 2 sekundi!
16.56 Pogačar se bori za vsako sekundo!
16.55 Pogačar je skočil iz skupine!!
16.52 Herrada je zmagovalec 6. etape, Teuns je novi vodilni na dirki po Španiji!
16.50 Teuns, tudi, če ne zmaga bo jutri odet v rdeče.
16.48 Zdaj gre zares! Bo to nova zmaga za "slovensko" Bahrain-Merido?
16.47 Do cilja je še 2 km! V glavnini se nič ne dogaja.
16.45 Nič ne bo s prvo etiopsko zmago. Teuns je najmočnejši sledi mu samo še Herrada.
16.43 Ubežnika sta ujeta, Dylan Teuns (Bahrain-Merida) je stopil na plin!
16.41 Ubežnika imata 36 sekund prednosti pred zasledovalci in 6:38 pred glavnino! Do cilja je še 4 km.
16.38 Bo Roglič branil drugo mesto? Bo sploh kdo od favoritov napadel? Astana je na čelu glavnine, vendar se ne trudijo z lovom na ubežnike.
16.35 Ubežnika sta že na zadnjem klancu. Povprečni naklon klanca je 5 %, bo to prva etiopska zmaga? Roglič drsi po lestvici navzdol. Seveda, le virtualno. 
16.31 Zadnji klanec se začne 7,9 km pred ciljem, trenutno imajo še 10 km do cilja.
16.28 Do cilja je še 11 km, glavnina zaostaja za 5:42 min.
16.23 Nelson Oliveira (Movistar Team), Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) imata 23 sekund prednosti pred: Dorian Godon (AG2R La Mondiale), Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), David de la Cruz (Team Ineos), Robert Gesink (Jumbo-Visma), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) in  Jesús Herrada (Cofidis). Tejay Van Garderen (EF Education First), je v glavnini, torej nadaljuje z dirko.
16.16 Tejay Van Garderen (EF Education First) je v grmovju!! Že tretji iz tega moštva danes na tleh! Ali bo odstopil?
16.13 Glavnina popušča, ubežniki imajo že 5:14 min prednosti, virtualno je v rdeči majici zdaj David de la Cruz (Team Ineos), Roglič pa je na 5. mestu, vendar do cilja je še 25 km in še en klanec.
16.11 Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott)je 40 sekund pred ubežniki. Kaže, da prvi na gorskem cilju.Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) can't keep up with the bunch after his earlier crash.
16.07 Na klancu se nič ne dogaja, ubežniki sodelujejo v izmenjavah, glavnini tempo diktira moštvo Astana. Roglič in Pogačar sta v ospredju glavnine, ki zdaj zaostaja 4:32, do cilja je še 27 km.
15.58 Glavnina je tudi že na vzponu 3. kategorije. Ne gre pričakovati, da se bo v glavnini, kdo skušal preseliti do ubežnikov. Do cilja je še 30 km, prednost je narasla na 4:26 min.
15.52 Ubežniki se že vzpenjajo na predzadnji klanec Puerto de Culla. Kdor od ubežnikov bo hotel zmagati, bo na tem klancu moral v akcijo.
15.43 Do cilja je 40 km. Prednost znaša 3:44 min.
15.37  Prednost ubežnikov se viša, čez nekaj kilometrov jih čaka predzadnji klanec na dirki. Najverjetneje bomo zmagovalca današnje etape dobili prav iz skupine ubežnikov.
15.30 Do cilja je 50 km, prednost ubežnikov znaša 3:00 min.
15.26 Tony Martin (Jumbo Visma) je tudi padel, vendar nadaljuje. Približujejo se tretjemu klancu današnje etape.
15.18 Leteči šprint: Cati (km 139)
1. David de la Cruz (Team Ineos), 
2. Bruno Armirail (Groupama-FDJ), 
3. Dorian Godon (AG2R La Mondiale), 
15.10 Zaradi padca se je prednost ubežnikov povečala na 3 minute. Do cilja je še 63 km, povprečna hitrost do zdaj je visokih 43,5 km/h.
14.58 Do cilja je 75 km, prednost ubežnikov znaša 2:50 min.
14.56 Roche je zaradi bolečin odstopil, dirka po Španiji je zanj končana!14.52 Roche je pri zdravniku!
14.48 Padec!! Rigoberto Uran (EF Education First), Hugh Carthy (EF Education First) in Victor de la Parte (CCC Team) so odstopili!!
14.30 Kolesarji ne hranijo moči, v drugi uri etape je bila povprečna hitrost 49,7 km/h, skupno pa je povprečna hitrost etapa ta čas 43 km/h. Prednost ubežnikov znaša dobri dve minuti in pol.
14.06 Prednost ubežnikov se bliža dvema minutama, do cilja je še 114 km.
13.57 Do cilja je 121 km. Ubežniki povečujejo prednost, 1:25 min.
13.44 Pobeg je končno uspel. Prednost ubežnikov je 1:06.13.31 Kot kaže bo danes beg težko uspel. Glavnina z Astano na čelu ima ubežnike le 22 sekund naprej.
13.20 Poels je ujet! David de la Cruz (Team Ieos), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo), Jesus Herrada (Cofidis), Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe), Dorian Godon (AG2R La Mondiale), Tejay Van Garderen (EF Education First), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Nelson Oliveira (Movistar Team), Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott) in Robert Gesink (Jumbo-Visma) so napadli in imajo 30 sekund prednosti.
13.14 Na drugem gorskem cilju Poels spet prvi:  Puerto de Linares (kat-3, km 36.5)
1. Wout Poels (Team Ineos)
2. Jesús Herrada (Cofidis)
3. Sergio Henao (UAE Team Emirates)
13.10 Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias), Jesus Herrada (Cofidis), Hermann Pernsteiner (Bahrain-Merida), Kilian Frankiny (Groupama-FDJ), Daniel Martinez (EF Education First), Tsgabu Grmay (Mitchelton-Scott), Sergio Henao (UAE Team Emirates), Hugh Carthy (EF Education First) in Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) so napadli na drugem klancu.
12.47 Poels je zmagovalec prvega gorskega cilja: Puerto de Nogueruelas (kat-2, km 21)
1. Wout Poels (Team Ineos)
2. Stéphane Rossetto (Cofidis)
3. Lawson Craddock (EF Education First)
Rossetto in Craddock sta med dvema ognjema, med Poelsom in glavnino.
12.42 Wout Poels (Team Ineos) ima 19 sekund prednosti pred glavnino, ki jo vodijo kolesarji Astane.
12.33 Po prvih 15. kilometrih še nikomur ni uspelo pobegniti, glavnina je še cela.
12.28 Kot kaže vsi nadaljujejo z dirko. Pred kolesarji je že prvi kategorizirani klanec.
12.22 Padec! Kolesarji UAE Team Emirates, Cofidis in Caja Rural so vpleteni v padec sredi glavnine. Upajmo, da Pogačar ni vmes.
12.16 Silvan Dillier (AG2R La Mondiale), Jacopo Mosca (Trek-Segafredo), Marco Marcato (UAE Team Emirates) in Jesper Hansen (Cofidis) so prvi današnji napadalci na dirki.
12.12 Prvi napad je sprožen! Baroudeurji nikoli ne spijo!
12.10 Šesta etapa letošnje Vuelte se je pravkar začela. Pred kolesarji je 198,9 kilometra dolga in težka etapa z zaključkom na vrhu 5 km dolgega klanca Ares del Maestra.Preberite še:

Komentarji: