Giro: Viviani s četrto zmago potrdil vijolično majico (VIDEO)

Na Giru je bil tempo namesto lahkega dneva spet visok od štarta, na koncu je bil najhitrejši Elia Viviani. 
Fotografija: Elia Viviani je zasluženo prišel do zmage številka štiri. FOTO: Luk Benies/Afp
Odpri galerijo
Elia Viviani je zasluženo prišel do zmage številka štiri. FOTO: Luk Benies/Afp

Sreda je bila zadnja priložnost za šprinterje pred nedeljsko parado šampionov v Rimu in čeprav je marsikdo pričakoval, da bo glavnina ponudila priložnost ubežnikom in se zadovoljila z lahkim dnevom v pelotonu, temu spet ni bilo tako. 
 
Trajalo je skoraj 100 kilometrov, da se je izoblikoval pobeg, pred tem je bil v vsakem poizkusu udeležen Wout Poels, ki je 19. v skupnem seštevku, zato si Mitchelton Scott ni želel dovoliti presenečenja in je vsak pobeg nevtraliziral, preden bi bil lahko nevaren. 
 
Na koncu sta spet poizkušala tudi Alessandro de Marchi in Luis Leon Sanchez, ki sta letos na Giru zelo aktivna, a nimata sreče, tudi danes je nista imela. Ujeli so ju 10 kilometrov pred ciljem, nato se je začel boj šprinterjev. 
 

Mohorič spet v vlogi pilota

 
Cesta v Iseu je bila mokra, saj je tik pred prihodom kolesarjev deževalo, nemirni so bili tako favoriti za skupno zmago kot šprinterji. Matej Mohorič je še enkrat več opravil izjemno delo in Niccolo Bonifazia vodil med vsemi pastmi zaključka, a Italijan ni znal izkoristiti pomoči mlajšega ekipnega kolega. 

Britain's Simon Yates wears the pink jersey of the overall leader as he gets ready to start the 17th stage of the Giro d'Italia cycling race, from Riva del Garda to Iseo, Italy, Wednesday, May 23, 2018. (Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP) FOTO: Daniel Dal Zennaro/Ap
Britain's Simon Yates wears the pink jersey of the overall leader as he gets ready to start the 17th stage of the Giro d'Italia cycling race, from Riva del Garda to Iseo, Italy, Wednesday, May 23, 2018. (Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP) FOTO: Daniel Dal Zennaro/Ap

 
V šprintu sta Zdenek Stybar in Fabio Sabbatini pripravila odlično izhodišče za Elio Vivianija, ki priložnosti ni zapravil. Sam Bennett je šprint začel preveč v ozadju in drugo mesto je bilo največ, kar je lahko iztržil, Bonifazio je bil na koncu tretji. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, Simon Yates je varno prečkal ciljno črto v času zmagovalca, prav tako pa tudi vsi ostali favoriti v skupnem seštevku. 
 
Viviani si je s četrto zmago na tem Giru praktično že zagotovil vijolično majico najboljšega šprinterja, saj bi moral Sam Bennett v naslednjih dneh v ubežnih skupinah na letečih ciljih nabirati točke, nato pa še slaviti v Rimu, kar pa se bržkone ne bo zgodilo. Zdaj kolesarje čakajo tri težke etape v Alpah, ki bodo dokončno odločile Giro.

Komentarji: