Luka Mezgec in Esteban Chaves po Sloveniji, a brez Aruja

Favorit Tadej Pogačar bo imel na bližnji domači dirki močno konkurenco v Kolumbijcu.
Fotografija: Esteban Chaves je 31. maja zmagal na etapi Gira. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Esteban Chaves je 31. maja zmagal na etapi Gira. FOTO: AFP

Avstralska ekipa kolesarske svetovne serije Mitchelton-Scott bo na dirki po Sloveniji računala na zmagovalca etape pred kratkim končane dirke po Italiji, Kolumbijca Estebana Chavesa, ter zmagovalca etape v Ljubljani leta 2017 Luko Mezgeca.

Kolesar iz Bogote bo zagotovo eden glavnih favoritov za končno zmago. Je specialist za težke etapne dirke. Letos je na dirki po Italiji dobil 19. etapo s ciljem na San Martino di Castrozza. Leta 2016 je bil drugi na Giru in tretji na Vuelti.

Na slovenski pentlji bo tako nastopilo kar pet kolesarjev, ki so skupaj zmagali šest etap na pred kratkim končani dirki po Italiji. Poleg njega še Damiano Cima, Cesare Benedetti, Fausto Masnada in Pascal Ackermann.

V ekipi Mitchelton-Scott so poleg Chavesa in Mezgeca še Italijan Edoardo Affini, Novozelandec Dion Smith ter Avstralci Lucas Hamilton, Cameron Meyer in Callum Scotson.
 

Fabia Aruja ne bo


Italijanski kolesarski zvezdnik Fabio Aru vendarle ne bo nastopil na dirki po Sloveniji, saj se je z ekipo UAE Emirates danes odločil, da v istem terminu nastopi na dirki po Švici. Dirka po Sloveniji bo potekala med 19. in 23. junijem, dirka po Švici pa od 15. do 23. junija. V ekipi pa bosta Jan Polanc in Tadej Pogačar. Polanc je blestel na nedavnem Giru, Pogačar pred tem na dirki po Kaliforniji in bo eden glavnih favoritov na domači dirki.

Mark Cavendish bo lovil prvo zmago v Sloveniji. FOTO: Tadej Regent/Delo
Mark Cavendish bo lovil prvo zmago v Sloveniji. FOTO: Tadej Regent/Delo

 

Cavendish po prvo zmago


Južnoafriška ekipa Dimension Data pa je potrdila, da se v Slovenijo že četrtič zapored vrača štiriintridesetletni Britanec Mark Cavendish. Je eden najbolj karizmatičnih in prepoznavnih kolesarjev zadnjih 15 let. V karieri je dosegel 146 zmag, od tega 30 etap na Tour de France in 15 na Giro d'Italia. Od leta 2016, ko je prvič nastopil na dirki po Sloveniji pa še ni dosegel etapne zmage.

Dirka po Sloveniji se bo začela 19. junija. 

Preberite še:

Komentarji: