Mezgec danes, Mohorič jutri, Glivar na pragu skupne zmage

Kolesarska sezona počasi dobiva zalet, Luka Mezgec danes začenja dirko v Savdski Arabiji, Matej Mohorič jutri v Valencii, Gal Glivar je uspešen v ZAE.
Fotografija: Luka Mezgec letos kolesari v nekoliko spremenjeni barvni podobi, ki spominja na rusko zastavo. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
Luka Mezgec letos kolesari v nekoliko spremenjeni barvni podobi, ki spominja na rusko zastavo. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Kolesarska sezona se s koncem januarja začenja tudi na stari celini, še pred tem pa bo znova dejaven Luka Mezgec.  Že danes se s 1. etapo začenja AlUla Tour (2.1, prej Saudi Tour), ki nosi ime po turističnem letovišču, ki je hkrati tudi eden glavnih sponzorjev ekipe Jayco-AlUla, za katero dirka Mezgec.

Na “domačo” dirko so poslali močno zasedbo, Mezgec bo imel v šprinterskem vlaku vlogo glavnega pomočnika Dylanu Groenewegnu, s katerim bodo lovili etapne zmage.

Jutri, 31. 1., pa se v Benicassimu začenja petdnevna dirka po Valencii (2.Pro), na kateri bo sezono v dresu Bahrain Victoriousa otvoril Matej Mohorič. Slovenski as ne bo v ospredju, dirkali bodo na Pella Bilbaa, Mohorič bo imel vlogo kapetana na cesti, ki bo delil izkušnje, morda pa tudi izkoristil kakšno priložnost za napad, če bi se mu ponudila.

Glivar na pragu skupne zmage

Z razvojno ekipo UAE Emirates je sezono dobro začel Dolenjec Gal Glivar, ki je po štirih etapah dirke Tour of Sharjah še vedno v skupnem vodstvu. Glivar je rumeno majico na dirki 2. kategorije v Združenih Arabskih Emiratih oblekel po zmagi na kronometru v 3. etapi, med njim in končno zmago pa je le še ravninska zadnja etapa, v kateri bo najbrž brez težav zadržal 18 sekund naskoka pred drugim Miguelom Heidemannom (Felbermayr). 

Na dirki v dresu Shabab Al Ahlija dirka tudi Grega Bole, ki je trenutno na 15. mestu v skupnem seštevku, bil pa je 6. v drugi etapi, takrat je Glivar končal na 3. mestu. Bole bo imel v šprintu priložnost tudi jutri. 

Preberite še:

Komentarji: