Prva dirka in prve stopničke za Tratnika: Lepo je začeti na tak način

Enodnevna dirka po Murcii (1.1) je bila za ekipo Visma Lease a Bike prva evropska v sezoni, na njej se je z drugim mestom izkazal Jan Tratnik.
Fotografija: Jan Tratnik (levo) je dobro začel kolesarsko sezono. FOTO: Pau Barrena /AFP
Odpri galerijo
Jan Tratnik (levo) je dobro začel kolesarsko sezono. FOTO: Pau Barrena /AFP

Slovenski kolesarji so na uvodu v leto 2024 zelo razpoloženi, Gal Glivar je zmagal v ZAE, Matevž Govekar v Turčiji, Matej Mohorič v Valencii, blizu uspehu je bil v Murcii tudi Jan Tratnik. Na zanj prvi dirki v sezoni ga je ugnal le Ben O'Connor (Decathlon AG2R).

Na dirki so bili kolesarji Visme Lease a Bike zelo aktivni, Tosh van der Sande je bil v prvem pobegu dneva, nato pa je Sepp Kuss z napadom na predzadnjem klancu skočil do ubežnikov, s seboj odpeljal še nekaj nevarnih kolesarjev, tudi O'Connorja in Tima Wellensa in oblikovala se je skupina 13 kolesarjev v ospredju.

Pred zadnjim vzponom sta O'Connor in Wellens še enkrat napadla, takrat Kuss ni mogel slediti tempu in Jan Tratnik je v glavnini dobil proste roke za napad. Bil je odlično na poti, Wellensa je še uspel ujeti in v šprintu je osvojil drugo mesto. O'Connor je bil predaleč, na koncu mu je ostalo 58 sekunda naskoka pred Idrijcem, ki je uspešno začel drugo sezono v rumeno-črni zasedbi.

Evenpoel že zmaguje

»To je bil dober uvod v sezono. Na drugem vzponu je bil tempo zame malo prehiter, zadnji mi je bil precej bolj pogodu, še vedno sem se počutil sveže in zato sem lahko naredil razliko. Zadovoljen sem z rezultatom, lepo je začeti sezono na tak način,« je po dirki povedal Tratnik. 

Na dirki je bil tudi Domen Novak (UAE), ki pa ni prišel do ciljne črte. Na še eni zanimivi dirki Figuera Champions Classic (1.Pro), ki se je odvijala na Portugalskem, je sezono z zmago začel tudi belgijski državni prvak Remco Evenepoel. Belgijec je v svojem slogu napadel 50 kilometrov pred ciljem in odpihnil vse tekmece, kljub vetrovnim razmeram, ki so šle bolj na roko zasledovalcem, si je do cilja privozil kar 1:48 naskoka. 

Komentarji: