Premoč Bahrain Meride z naslovom kronal Mohorič

Na državnem prvenstvu v Mirni Peči so kolesarji Bahraina izkoristili številčno premoč, državni prvak je Matej Mohorič.
Fotografija: Državni prvak je postal Matej Mohorič. Foto Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Državni prvak je postal Matej Mohorič. Foto Uroš Hočevar/Delo

Mirna Peč – Državno prvenstvo je tokrat gostila Dolenjska in ni manjkalo veliko, da bi se naslova veselil domačin. Bahrain Merida je na dirko prišla s kar sedmimi kolesarji, zato so imeli veliko številčno premoč, kronali so jo s trojno zmago. Matej Mohorič bo na prsih nosil slovenske barve, najbližje sta mu prišla Domen Novak in Luka Pibernik.
 
Dogajanje v Mirni Peči se je začelo z dopoldansko dirko žensk, ki jo je dobila Polona Batagelj. V zadnjem ovinku je grdo padla Urša Pintar in tako ostala brez zmage, kolesarke BTC City Ljubljana pa so upravičile veliko premoč, majica potuje v roke najboljše slovenske kolesarke zadnjega obdobja.
 
Vrhunec je bila popoldanska dirka članov in kolesarjev do 23 let, ki so štartali skupaj. Že v prvem krogu so se naredile manjše razlike, po štirih od petnajstih krogov, dolgih 12 kilometrov, se je na čelu dirke izoblikovala sedmerica. V njej so bili Tadej Pogačar, Simon Špilak, ki je presnetljivo prišel na štart, Matej Mohorič, Domen Novak, Jan Tratnik, Žiga Grošelj in Gregor Gazvoda.


Med mlajšimi člani Pogačar

 
Vsi so z napadi želeli izničiti premoč Bahraina, a sta to v svojo korist odlično izkoristila Mohorič in Novak, ki sta strla Simona Špilaka in sama nadaljevala proti cilju v Mirni Peči. Prekmurec v dresu Katjuše je bil še približno 10 kilometrov tik za njima, nato pa je obupal in jasno je bilo, da bo zmago slavila ekipa Gorazda Štanglja.
 
Na koncu je Novak prepustil dres državnega prvaka in prestižno zmago Mohoriču, ki je bil uspeha zelo vesel: »To je zmaga cele ekipe, jaz sem si predvsem želel, da zmaga nekdo iz Bahraina, ne glede na to, ali sem to jaz ali ne. Odlično sem se počutil, tudi Domen je bil zelo močan in napade sva tempirala vrhunsko. Ko sva ostala sama, sva šla nekaj časa na vso moč, nato pa mi je Domen pred ciljem prepustil zmago, saj je dejal, da sem bil danes močnejši. Hvala vsem kolesarjem in celi ekipi za ta uspeh, v čast mi bo nositi majico državnega prvaka.«
 
Tudi v kategoriji do 23 let do presenečenj ni prišlo, Tadej Pogačar je dolgo zdržal z najhitrejšimi profesionalci, nato je v zaključku malo popustil, a vseeno v cilj prišel s prvo zasledovalno skupino in prepričljivo osvojil zmago v kategoriji mlajših članov. Tretje mesto v absolutni konkurenci je osvojil Luka Pibernik in tako zaokrožil trojček Bahraina na zmagovalnem odru.
 

Komentarji: