Quintana v zadnjem trenutku odpovedal nastop na Vuelti

Kolumbijski kolesar Nairo Quintana je dan pred začetkom dirke po Španiji odpovedal nastop, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Fotografija: Nairo Quintana na junijski fotografiji pred treningom v Kogeju in začetkom dirke po Franciji. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Nairo Quintana na junijski fotografiji pred treningom v Kogeju in začetkom dirke po Franciji. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Nairo Quintana je pojasnil, da po sredinem zapletu z nedovoljenimi snovmi trenutno nima ne glave ne telesa pripravljenih za tekmovanje.

»Raje se bom vrnil domov ter se pripravil na obrambo glede novice, ki sem jo prejel včeraj (v sredo, op. a.),« je na instagramu sporočil 32-letni kolesar, ki je leta 2016 na Vuelti slavil skupno zmago.

V sredo je kolesarski svet presenetila novica, da so Quintani (Arkea Samsic) črtali dosežke z letošnjega Toura, potem ko je analiza posušenega vzorca krvi z dirke pokazala vsebnost protibolečinskega sredstva tramadola. Ker ne gre za kršenje protidopinških pravil, ampak predpisanih zdravstvenih smernic Mednarodne kolesarske zveze, bi kolesar lahko nastopil na Vuelti. Quintana je že v sredo zvečer napovedal, da bo dokazal, da sam ni nikoli kršil pravil.

»Presenečen sem nad novico. Popolnoma zanikam uživanje tramadola kadarkoli v karieri. Z ekipo odvetnikov bomo izčrpali vse pravne možnosti pri moji obrambi,« je na twitterju zapisal kolesar, ki je bil pred dnevom še prepričan, da bo dirkal v Španiji.

Španska pentlja se bo tudi z dvema Slovencema, Primožem Rogličem (Jumbo Visma) in Janom Polancem (UAE Team Emirates), začela v petek v nizozemskem Utrechtu z ekipnim kronometrom. Roglič bo na dirki napadal rekordno četrto zaporedno zmago.

Preberite še:

Komentarji: