Se Pogačarjeva vladavina končuje? Prednost se je stopila na 127 točk

Tadej Pogačar ima za seboj odlično pomlad, v kateri pa dirka precej manj kot lani, ker se pripravlja na Giro. Posledično se topi njegova prednost na lestvici.
Fotografija: Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard nista tekmeca le na Touru, borita se tudi za vrh UCI lestvice. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard nista tekmeca le na Touru, borita se tudi za vrh UCI lestvice. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP

Vsak torek Mednarodna kolesarska zveza (UCI) objavi osveženo lestvico, na vrhu ima Tadej Pogačar le še 127,5 točke prednosti pred Jonasom Vingegaardom, potem ko so se mu izbrisale točke za lansko zmago na dirki po Flandriji.

Vingegaard trenutno dirka v Baskiji, kjer brani lansko zmago, letos pa mora osvojiti vsaj 202,5 točke, da bi postal najboljši kolesar na lestvici UCI. Če bo Vingegaard uspešen (za to potrebuje uvrstitev na zmagovalni oder v skupnem seštevku), bo Pogačarja prehitel 16. aprila, ko bo slovenski kolesar, ki se trenutno mudi na pripravah v Sierri Nevadi, izgubil še točke za lansko zmago na klasiki Amstel Gold. 

Na posodobljeni lestvici UCI je Primož Roglič zdrsnil na šesto mesto, Matej Mohorič je zdaj 18. 

Preberite še:

Komentarji: