Slovenska pentlja bo prihodnje leto dirka ekstra kategorije

Pri Mednarodni kolesarski zvezi (UCI) so objavili tekmovalni koledar za prihodnjo sezono, dirka po Sloveniji je stopila še stopničko višje.
Fotografija: Lani je množico gledalcev ob ceste pritegnil tudi Primož Roglič, ki za drugo leto še ni povsem prepričan, kakšen bo njegov tekmovalni program. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Lani je množico gledalcev ob ceste pritegnil tudi Primož Roglič, ki za drugo leto še ni povsem prepričan, kakšen bo njegov tekmovalni program. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Direktor slovenske pentlje Bogdan Fink je že po lanski izjemni izvedbi napovedal, da se bodo poizkušali prebiti še stopničko višje in pridobiti status ekstra kategorije. Mednarodna kolesarska zveza je njihovi prošnji ugodila, tako da bomo od 19. do 23. junija na naših cestah spremljali kolesarje na dirki, ki zaostaja le še za tistimi iz svetovne serije. 

Po organizacijski in tekmovalni plati bi si dirka po Sloveniji status 2.HC zaslužila že lani, a je tudi s statusom prve kategorije dokazala, da je bolj kot UCI točke in nagradni sklad kolesarjem pomembno, kakšno tradicijo ima dirka in kakšna je organizacija. Zdaj prireditelje na čelu s Finkom čaka še nekaj več dela, saj bo nagradni sklad višji, bo pa večje tudi zanimanje sponzorjev iz tujine.

Zaenkrat dirka po Sloveniji ostaja pri petih tekmovalnih dneh, čeprav je bila ena od želja tudi šestdnevna dirka. Morda se bo to do junija prihodnje leto še spremenilo, UCI pri takšnih stvareh pušča vrata nekoliko priprta, bo pa drugo leto dirka še bližje dirki po Franciji in zato še bolj privlačna za mednarodno konkurenco. Če bo ta vsaj tako dobra, kot je bila letos, se nam obeta nov kolesarski spektakel. 
 

Preberite še:

Komentarji: