Tadej Pogačar že po prvi gorski etapi v rumeni majici

Na dirki Tour de'l Avenir, dirki po Franciji za kolesarje do 23. let, je po sedmih etapah v vodstvu slovenski reprezentant Tadej Pogačar. 
Fotografija: Tadej Pogačar v rumeni majici. Foto Elise Rasmussen
Odpri galerijo
Tadej Pogačar v rumeni majici. Foto Elise Rasmussen

Meribel – Slovenska kolesarska reprezentanca nastopa na najbolj prestižni dirki za kolesarje do 23 let Tour de'l Avenir, dirki po Franciji za mlade kolesarje. Včeraj je karavana prvič zavila v gore, s 35 kilometrov dolgo etapo v Alpah pa je odlično opravil Tadej Pogačar, ki je zasedel tretje mesto in oblekel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku.

V ekipni vožnji na čas so se Slovenci odrezali zelo dobro in proti Kolumbijcem pridobili dobro minuto, podoben zaostabnek imajo tudi za ostalimi favoriti za oder za zmagovalce, Ivan Sosa pa je bil pred dirko prvi favorit za zmago. Jasno je bilo, da bodo Kolumbijci napadli že v prvem preizkusu v gorah, Sosa je res poizkušal, a se izvrstni Tadej Pogačar - včeraj je postalo uradno, da bo v naslednji sezoni vozil za ekipo iz svetovne serije UAE Emirates - ni dal.

»Sosa je bil močan, ko je pospešil, sva ob njem ostala le jaz in Američan McNulty, nekaj časa je bil z nami še Marc Hirschi, a je nato popustil. Dobre pol minute je Sosa res narekoval peklenski tempo, potem pa smo sodelovali do cilja, v šprintu sta bila boljša, a imamo rumeno majico, kar je res super,« je bil z doseženim zelo zadovoljen Pogačar.

Tadej Pogačar s selektorjem Martinom Hvastijo. 
Tadej Pogačar s selektorjem Martinom Hvastijo. 


Slovenci bodo zdaj na preizkušnji saj bodo morali braniti rumeno majico Pogačarja. Naslednji dve etapi sta sicer težki, a vzponi niso dovolj strmi, da bi lahko prišlo do večjih razlik med najboljšimi. Odločilna bo tako bržkone nedeljska etapa s tremi težkimi vzponi v Alpah, kjer bo postalo jasno, če lahko kdo premaga Tadeja Pogačarja. Na dirki, kjer so v tem desetletju zmagali Nairo Quintana, Esteban Chaves, Ruben Fernandez, Miguel Angel Lopez, Marc Soler, David Gaudu in lani Egan Bernal, je to res izjemen dosežek. 

Komentarji: