Van Aert izgubil šprint, prevzel majico vodilnega: Sram me je

Tretjo etapo Kriterija po Dofineji je dobil Francoz David Gaudu, ki je na cilji črti premagal Van Aerta. Primož Roglič 12., 16 sekund za vodilnim kolegom.
Fotografija: David Gaudu je pokvaril veselje Woutu Van Aertu. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
David Gaudu je pokvaril veselje Woutu Van Aertu. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Francoz David Gaudu je dobil dramatičen zaključek tretje, 169 kilometrov dolge prve gorske etape kolesarske dirke Criterium du Dauphine. Kolesar ekipe Groupama-FDJ je praktično na ciljni črti prehitel prvega favorita Belgijca Wouta Van Aerta, ki je začel šprint prezgodaj, prav tako pa se je prehitro veselil zmage in dvignil roke.

Wout Van Aert je bil v cilju razočaran. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Wout Van Aert je bil v cilju razočaran. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Sicer pa je imel Van Aert v etapi s tremi kategoriziranimi vzponi odlično pomoč kolegov iz ekipe Jumbo-Visma. Tudi Primoža Rogliča, za katerega je bilo videti, da ima moč tudi za napad in etapno zmago, toda ekipa je stavila na boljšega šprinterja in zaradi tega na koncu tudi ostala brez etapne zmage. Roglič je sicer v etapi prišel na cilj v času zmagovalca, zasedel pa je 12. mesto.

Se je pa ekipa Jumbo Visme lahko veselila vnovičnega prevzema skupnega vodstva, Van Aert ima pred sredinim kronometrom pet sekund prednosti pred Gaudujem, Roglič pa na osmem mestu zaostaja 16 sekund.

»Sram me je. Ekipa je ves dan trdo delala, na koncu pa sem vse pokvaril. Prepozno sem videl, da je Gaudu na moje desni strani hiter. Mislil sem, da bom zmagal, a sem takoj dojel, da sem izgubil. Upam, da bom napako popravil jutri. Verjamem, da imam noge tudi za zmago v kronometru,« je bil razočaran, a hkrati optimističen Van Aert, trenutno najbrž najbolj kompleten kolesar v karavani, saj je močan v šprintih, gorskih etapah in kronometru.

Primož Roglić ostaja v igri za skupno zmago. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Primož Roglić ostaja v igri za skupno zmago. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Vodilni po dveh etapah Francoz Alexis Vuillermoz je namreč zaostal na zaključnem, 6,2 kilometra dolgem vzponu druge kategorije na Chastreix-Sanc.

Preberite še:

Komentarji: