Žak Gomilšček drugi na tekmi svetovnega pokala v Val di Soleju

Slovenski gorski kolesar Žak Gomilšček je v konkurenci mladincev na svetovnem pokalu v Val di Soleju osvojil srebrno odličje. 
Fotografija: Žak Gomilšček. FOTO: KZS
Odpri galerijo
Žak Gomilšček. FOTO: KZS

Gomilšček je bil blizu odličju med mladinci že lani v La Bresseju, a je po seriji napak ostal brez zmagovalnega odra, v Val di Soleju pa mu je uspela zelo dobra vožnja in zaostal je le za Novozelandcem Tuhoto-Ariki Penejem. Zaostal je le za 33 stotink sekunde, z doseženim pa je bil zadovoljen.

"Prepričan sem bil, da se bo vse poklopilo, delal sem velike napake in v vsakem ovinku skoraj padel, a se je nekako izšlo. Na enem od skokov sem videl, da se mi je strgala štartna številka, prej sem mislil, da imam okvaro, zato sem lahko na polno pohodil pedala do cilja in na eni najtežjih prog, ki sem jih prevozil v življenju, mi je uspelo," je povedal Gomilšček za mtb.si
 

Hrastnikova se je vrnila s sedmim mestom


Urban Rotnik je na svetovnem pokalu v Trentinu v disciplini 4kros zasedel četrto mesto in s tem prišel do uspeha kariere. Tanja Žakelj je v krosu zasedla 28. mesto. Še bolj uspešna je bila v spustu Monika Hrastnik, ki se vrača po poškodbi in je v dolini sonca zasedla sedmo mesto, lani je bila na tej progi najboljša v karieri, končala je dirko na tretjem mestu. 

Jure Žabjek, ki je bil nedavno prav tako poškodovan, je bil v spustu med 63 člani na 47. mestu.

Komentarji: