Zaradi nesreče z zamaškom zapustil Giro

Prvi temnopolti afriški kolesar z etapno zmago na Giru in na eni izmed tritedenskih dirk, Eritrejec Biniam Girmay, je po poškodbi očesa končal tekmovanje.
Fotografija: Biniam Girmay je doživel nesrečo pri odpiranju steklenice šampanjca. FOTO: Luca Bettini/AFP
Odpri galerijo
Biniam Girmay je doživel nesrečo pri odpiranju steklenice šampanjca. FOTO: Luca Bettini/AFP

Zmagovalec tokove desete etape dirka po Italiji, Eritrejec Biniam Girmay, je predčasno končal tekmovanje, so sporočili italijanski organizatorji. Po etapi je moral v bolnišnico zaradi nenavadne nesreče na odru za zmagovalce, po nespretnem odpiranju šampanjca ga je namreč v oko zadel zamašek.

Dvaindvajsetletni Girmay je nekaj minut pred nesrečnim dogodkom postal prvi Eritrejec ter nasploh prvi temnopolti afriški kolesar z etapno zmago na Giru in na eni izmed tritedenskih velikih dirk.

Biniam Girmay je imel veliko smole na odru. FOTO: Luca Bettini/AFP
Biniam Girmay je imel veliko smole na odru. FOTO: Luca Bettini/AFP

Nato pa se mu je pripetila nesreča. Takoj po podelitvi so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je ostal čez noč na opazovanju. Njegova ekipa Intermarche-Wanty-Gobertje je po posvetu z zdravniki sprejela odločitev, ga Gira ne more več nadaljevati.

Mladi Girmay je v tej sezoni že pisal zgodovino, ko je postal prvi afriški zmagovalec ene od enodnevnih klasik svetovne serije, ko je tekmece ugnal na dirki Gent-Wevelgem konec marca.

Biniam Girmay je prvi temnopolti afriški zmagovalec etape na tritedenskih dirkah. FOTO: Luca Bettini/AFP
Biniam Girmay je prvi temnopolti afriški zmagovalec etape na tritedenskih dirkah. FOTO: Luca Bettini/AFP

Preberite še:

Komentarji: