Čakanja je konec, začenja se liga NBA

Za začetek pet tekem, v soboto v akciji tudi Dončić in Dragić.
Fotografija: Luka Dončić se bo najprej pomeril s Houstonom. FOTO: Ken Blaze/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić se bo najprej pomeril s Houstonom. FOTO: Ken Blaze/USA Today Sports

Danes ponoči se bo nadaljevala liga NBA. Tekme bodo v Disneyjevem mehurčku v Orlandu na Floridi. Nastopili bodo tudi trije Slovenci: Luka Dončić (Dallas), Goran Dragić (Miami) in Vlatko Čančar (Denver).

Zadnje tekme rednega dela so bile odigrane 12. marca, potem je sezono prekinila pandemija koronavirusa. Premor je trajal kar 141 dni. Danes ponoči in jutri bo pet tekem: Utah vs. New Orleans (0.30), LA Lakers vs. LA Clippers (3.00), Brooklyn vs. Orlando (20.30), Portland vs. Memphis in Washington vs. Phoenix (obe 22).
 

V 215 držav


Ponovni zagon sezone NBA 2019/20 bo dosegel navdušence v kar 215 državah, predvajan bo v 47 jezikih. Začetek prinaša tudi povsem nov pogled na tekme, ki bo poskrbel za boljšo vključenost navijačev. Vseh tekem rednega dela bo 88.

Sodelovalo bo 22 ekip, v katerih je 89 tujih igralcev, ki prihajajo iz 34 različnih držav, med njimi so tudi evropske zvezde Giannis Antentokounmpo (Milwaukee), Luka Dončić (Dallas), Rudy Gobert (Utah), Nikola Jokić (Denver) in Domantas Sabonis (Indiana; poškodovan) ... Vsaka izmed 22 ekip ima vsaj enega tujega igralca, Mavericks kar sedem, je sporočila agencija Odmev.
 

Dallas najprej s Houstonom


Določeni igralci bodo na svojih dresih nosili sporočila o družbeni enakosti. Dvaindvajset ekip bo odigralo po osem tekem od 30. julija do 14. avgusta v kompleksu ESPN Wide World of Sports v resortu Walt Disney na Floridi. Tekme se bodo zaključile 14. avgusta. Prvi del tekem v končnici se bo začel 17. avgusta.

Goran Dragić bo v soboto igral proti Denverju. FOTO: Brad Rempel/USA Today Sports
Goran Dragić bo v soboto igral proti Denverju. FOTO: Brad Rempel/USA Today Sports


Približno polovica tekem bo prilagojenih ameriškemu terminu, polovica pa evropskemu. Dallas bo najprej igral v noči na soboto proti Houstonu (3.00), Denver in Miami se bosta merila v soboto zvečer (19.00). 

Preberite še:

Komentarji: