Cedevita Olimpija potrdila: Zoran Dragić prihaja v Ljubljano

Cedevita Olimpija bo sezono nadaljevala z zvezdniško okrepitvijo, moštvu trenerja Jurice Golemca se je namreč priključil reprezentant Zoran Dragić.
Fotografija: Zoran Dragić med tekmo olimpijskega turnirja v četrtfinalu proti Nemčiji v Tokiu. FOTO: Brian Snyder/Reuters
Odpri galerijo
Zoran Dragić med tekmo olimpijskega turnirja v četrtfinalu proti Nemčiji v Tokiu. FOTO: Brian Snyder/Reuters

Zoran Dragić bo član moštva najmanj do zaključka sezone 2021/22, so na svoji spletni strani potrdili Ljubljančani.

»Ljubljanska Cedevita Olimpija se je okrepila z Zoranom Dragićem, enim izmed nosilcev slovenske moške članske reprezentance, in igralcem, ki ima izkušnje z igranjem v elitni Evroligi, severnoameriški Ligi NBA, 7DAYS EuroCupu in regionalni ligi. Ljubljančan, mlajši brat enega od najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov in nekdanjega igralca našega kluba, Gorana Dragića, je nazadnje nosil dres litovskega Žalgirisa, s katerim se je razšel na zadnji dan minulega koledarskega leta. Dragić bo v Stožicah ostal vsaj do konca te tekmovalne sezone,« so zapisali pri Olimpiji.

»Morda to, da rečem, da smo zadovoljni, da se nam je pridružil Zoran Dragić, ne opiše naših pravih občutkov ob podpisu pogodbe z nosilcem slovenske moške članske reprezentance na položaju krila,« je dejal športni direktor zmajev Sani Bečirovič. »Presrečni smo, da lahko končno rečemo, da je Zoran postal član Cedevite Olimpije, in verjamem, da se bo zelo dobro vključil v našo ekipo. S številnimi fanti se pozna iz reprezentance, preostale soigralce pa bo še spoznal v prihodnjih dneh in tednih. Vsi vemo, da Zoran slovi kot borben in energičen igralec, in verjamemo, da nam bo s svojo igro pomagal na poti do tega, da izpolnimo vse cilje, zadane pred začetkom sezone,« je dodal.

Dragić: Motivacije zagotovo ne bo manjkalo

Trener članov Jurica Golemac je dodal: »Zelo veseli, presrečni, smo, da se je Zoran Dragić odločil, da se vrne v Slovenijo, in da imamo v Cedeviti Olimpiji še enega slovenskega reprezentanta, saj je to zelo pomembno za slovensko košarko. Zoran je igralec, ki pozna večino svojih novih soigralcev in se ve, kaj pomeni Cedevita Olimpija. Srečni smo, da k nam prihaja tako izkušen in kakovosten košarkar. Prepričani smo, da bo našo igro v obrambi in napadu dvignil na višjo raven. Komaj čakamo, da Zoran začne z nami trenirati, se spozna z novimi soigralci ter da prvič stopi na parket v našem dresu in nam pomaga na poti do zastavljenih ciljev.«

Besedo je dobil tudi Dragić, ki je v domovini igral že za Ilirijo, Janče, Slovan in Krko, v tujini pa za Malago, Phoenix Suns, Miami Heat, Sioux Falls Skyforce, Himki, Olimpio Milano, Anadolu Efes, Trst, Ulm, Baskonio in nazadnje Žalgiris.

»Vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Vemo, da gre za odlično ekipo in verjamem, da ji bom lahko pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem. Moj cilj je, da se prebijemo med najboljših osem moštev v evropskem pokalu in najboljše štiri ekipe v regionalni ligi, če pa sem povsem iskren, so moje ambicije velike in želim, da osvojimo vse, kar se da osvojiti, in kot zmeraj bom dal na parketu vedno vse od sebe,« je povedal Dragić. »Igranje pred domačimi navijači vedno s seboj prinese poseben občutek in tega se neizmerno veselim. Motivacije zagotovo ne bo manjkalo, bo pa potrebno besede prenesti na delo, in zato komaj čakam, da se vse skupaj začne,« je še povedal.

Preberite še:

Komentarji: