Denver na krilih Murrayja in Jokića zadal Portlandu prvi domači poraz letos v končnici

Na tujem v ligi NBA uspešen tudi Toronto, ki je prav tako izid v zmagah izenačil na 2:2.
Fotografija: Nikola Jokić (na fotografiji z žogo) je še drugič zapored v statistiko vpisal trojni dvojček. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Nikola Jokić (na fotografiji z žogo) je še drugič zapored v statistiko vpisal trojni dvojček. FOTO: AFP

Ljubljana – Košarkarji kluba Toronto Raptors so v četrti tekmi drugega kroga končnice lige NBA na tujem s 101:96 premagali Philadelphio 76ers in izid v zmagah izenačili na 2:2. Takšen je tudi skupni rezultat v zahodni konferenci, v kateri so Denver Nuggets prav tako v gosteh s 116:112 ugnali Portland Trail Blazers.

Kanadčan Jamal Murray je zbral 34 točk, pri čemer je zadel tudi šest ključnih prostih metov ob koncu tekme v Portlandu, srbski zvezdnik Nikola Jokić pa je še drugič zapored dosegel trojni dvojček z 21 točkami, 12 skoki in 11 podajami. Murray, ki je bil tudi najboljši strelec tekme, je zadel vseh 11 prostih metov za Denver, ki je Portlandu prizadejal prvi domači poraz v letošnji končnici.

Portland se je le 40 ur prej veselil zmage (140:137) po pravem maratonu, po štirih podaljških in treh urah ter 35 minutah. »Tokrat sta veliko vlogo igrali zbranost in psihična moč. Odgovorili smo s pravo energijo proti zelo močni ekipi. V napadu smo naredili, kar je bilo treba, v ključnih trenutkih pa smo tekmece ustavili s čvrsto obrambi,« je razložil 22-letni Kanadčan.
.
Murray je z dvema uspešno izvedenima prostima metoma 13 sekund pred koncem gostujoči zasedbi zagotovil prednost s 112:108, 6,7 sekunde pred zaključkom pa je z novima prostima metoma poskrbel za vodstvo s 114:110. Vmes je znižal Damian Lillard (28 točk), CJ McCollum (29 točk) pa je gostitelje pičle 4,4 sekunde pred zvokom sirene znova popeljal le na dve točki zaostanka (112:114).

A je bil nato znova storjen prekršek nad Murrayjem, ki je 3,4 sekunde pred iztekom časa postavil končni izid. Peta tekma bo v noči na sredo po srednjeevropskem času v Denverju, takrat bo Toronto gostil tudi Philadelphio.


Leonard nerešljiva uganka za Philadelphio


Slednja je doma izpustila priložnost, da bi v seriji na štiri zmage prešla v vodstvo. Neustavljiv je bil Kawhi Leonard z 39 točkami in 14 skoki, za Toronto je španski center Marc Gasol dodal 16 točk, Kyle Lowry pa 14.

»To je velika zmaga. Toda na naslednji tekmi moramo dobro predstavo. Igrali smo bolj trdo kot na prejšnjem dvoboju, bili smo tudi pametnejši, saj smo izkoriščali mete, ko se je ponudila priložnost zanje,« je pojasnil Leonard. Tekma je bila večji del zelo izenačena, Toronto je ob polčasu vodil s 47:45, v tretji četrtini je bilo sedem sprememb v vodstvu in tudi četrtem delu srečanja vse do zadnje minute ni bilo mogoče jasno določiti zmagovalca.

Komentarji: