Dobrodelna organizacija Harryja in Meghan v težavah

Organizacija Archewell zamuja z izplačilom honorarjev, oddajo letnih poročil in s plačilom pristojbin, zato so jih pozvali, naj prenehajo zbirati sredstva.
Fotografija: Princ Harry in Meghan med obiskom Lagosa FOTO: Profimedia
Odpri galerijo
Princ Harry in Meghan med obiskom Lagosa FOTO: Profimedia

Ko sta vojvoda in vojvodinja Susseška odstopila kot ožja člana britanske kraljeve družine in se preselila v ZDA, je bila ena njunih prvih potez ustanovitev dobrodelne organizacije Archewell, ki sta jo poimenovala po svojem zdaj petletnem sinu Archieju. Fundacija, ki deluje pod geslom »Pokaži se, delaj dobro«, podpira projekte, kot sta pomoč afganistanskim ženskam v ZDA in boj proti dezinformacijam. A vse ni idealno.

Kot poroča časopis Independent, organizacija Archewell zamuja z izplačilom honorarjev, oddajo letnih poročil in s plačilom pristojbin, zato ji je kalifornijski državni tožilec Rob Bonta poslal obvestilo, naj prenehajo zbirati in izplačevati sredstva.

Kot je navedeno na spletni strani kalifornijskega ministrstva za pravosodje, se organizacijam, ki ne predložijo popolnih vlog za proračunsko leto, pošlje obvestilo, naj končajo svoje aktivnosti. Če organizacija svojih obveznosti ne bo izpolnila, ji grozita tudi finančna kazen in prekinitev ali preklic registracije.  

Novica, da Harry in Meghan kršita zakon, je prišla na dan sredi njune turneje po Nigeriji, kjer obiskujeta šole in z otroki sodelujeta pri športnih aktivnostih, napovedala pa sta tudi, da bosta razširila obseg svojih dobrodelnih aktivnosti.

Umetnik Jonathan Yeo pred portretom Karla III. FOTO: Aaron Chown/AFP
Umetnik Jonathan Yeo pred portretom Karla III. FOTO: Aaron Chown/AFP

Iz poročila organizacije za leto 2021, ki je bila predložena februarja lani, je razvidno, da so od donatorjev zbrali 13 milijonov dolarjev, ​​medtem ko so razdelili tri milijone dolarjev nepovratnih sredstev.

Na britanskem dvoru novice niso komentirali, so pa v torek razkrili prvi uradni portret Harryjevega očeta, Karla III., odkar je postal kralj. Portret kralja v uniformi valižanske garde z močnim rdečim ozadjem je ustvaril britanski slikar Jonathan Yeo, kralju pa nad desno ramo lebdi metulj, ki simbolizira njegova okoljevarstvena prizadevanja.

Preberite še:

Komentarji: