Dončić s petim zaporednim trojnim dvojčkom nanizal sijajno predstavo

To je bila za Dallas prva zmaga na zadnjih štirih tekmah. Naslednja tekma ekipo čaka v soboto, ko bo gostovala pri Detroitu.
Fotografija: Luka Dončić na parketu. FOTO: Tim Heitman/Getty Images via Afp
Odpri galerijo
Luka Dončić na parketu. FOTO: Tim Heitman/Getty Images via Afp

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić v severnoameriški ligi NBA niza izjemne predstave. Na domači tekmi njegovih Dallas Mavericks proti Miami Heat mu je uspel še peti zaporedni trojni dvojček z vsaj 30 točkami. Dončić je tokrat zbral 35 točk ter po 11 skokov in podaj, s čimer je popeljal Dallas do zmage s 114:108, prve po treh porazih v nizu.

Pred Dončićem je tovrstni dosežek v zgodovini lige NBA uspel le še Russellu Westbrooku v dresu Oklahoma City Thunder leta 2017.

Petindvajsetletni Slovenec pa je obenem postal prvi v ligi, ki mu je uspelo nanizati štiri zaporedne trojne dvojčke z vsaj 35 točkami.

To je bila za Dallas sicer prva zmaga na zadnjih štirih tekmah, tako je bilo Dončiću bolj kot laskava statistika pomembno, da je z ekipo prekinil niz treh zaporednih porazov. »Super je, še posebej, če pri tem zmagaš,« je po tekmi dejal Dončić, ki je v 40 minutah zadel 12 od 24 metov iz igre in 7 od 13 trojk.

»Vedno sem govoril, da tega mladeniča ne smemo jemati za samoumevnega,« je bil po tekmi nad Dončićem navdušen domači trener Jason Kidd: »Lahko spremljate nekaj tako redkega, kot je bil na primer Picasso.«

Luka Dončić in Duncan Robinson. FOTO: Tim Heitman/Getty Images via Afp
Luka Dončić in Duncan Robinson. FOTO: Tim Heitman/Getty Images via Afp

Kyrie Irving je za Dallas dodal 23 točk. Mavericks so zaostajali s 100:101 pred nizom 10:4, ki je vključeval trojke Dončića, Danteja Exuma in Irvinga. »Trojka ob izteku igralnega časa na uri - vsi preprosto vedo, da mu bo uspelo,« je o metu za tri Dončića dejal Kidd.

Dončić je dejal, da je videl le malo roba obroča, ko je izpustil žogo za met z razdalje. »A ko je zapustila moje roke, sem vedel, da gre noter,« je zatrdil slovenski zvezdnik. »Dončić - videl sem, da je večkrat tako zadel ob pisku sirene,« je dejal trener Miamija, ki je pred gostovanjem v Teksasu zmagal na sedmih od osmih tekem, Erik Spoelstra.

Naslednja tekma Dallas čaka v soboto, ko bo gostoval pri Detroitu.

Komentarji: