Prekinjen niz Dallasa, Dončićeva tekma za pozabo

Luka Dončić je bil nerazpoložen v Memphisu. Zmagi za Dragićev Miami in Čančarjev Denver. Pet trojk Gogija v Bostonu, Heat že v končnici, Mavericks še ne.
Fotografija: Luka Dončić ni imel svojega dne v Memphisu. FOTO: Petre Thomas/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić ni imel svojega dne v Memphisu. FOTO: Petre Thomas/USA Today Sports

Po štirih zmagah se je končal niz košarkarjev Dallas Mavericks v ligi NBA. Luka Dončić je imel slab večer v Memphisu, kjer je bilo 133:104. Sta se pa zmag veselila Miami Gorana Dragića in Denver Vlatka Čančarja.

Miami je zmagal v Bostonu s 129:121, Denver pa pri Charlotte Hornets s 117:112. Dragić je za Heat v 25 minutah prispeval 17 točk (iz igre 6:11, za tri 5:7), skok in dve podaji. Čančar je igral sedem minut, zgrešil edini met za tri točke in ujel eno žogo.


 

Četrtinska (ne)natančnost


Dallas je doživel prvi poraz proti Grizlijem v sezoni tudi zaradi nerazpoloženosti Dončića, ki je igral 25 minut in pol. V tem času je zadel le štiri mete iz 16 poskusov (25 %) za skupaj 12 točk, zgrešil je vse štiri trojke ter zbral po pet skokov, podaj in izgubljenih žog za indeks minus 23, kar je bilo najslabše med vsemi. Boljši je bil Tim Hardaway z 19 točkami. Kristaps Porzingis še vedno počiva zaradi poškodbe. Pri Memphisu sta s 24 oziroma 22 točkami izstopala Ja Morant in Dilon Brooks.

Luka Dončić je izgubil pet žog, kolikor je imel tudi podaj. FOTO: Justin Ford/AFP
Luka Dončić je izgubil pet žog, kolikor je imel tudi podaj. FOTO: Justin Ford/AFP


»Nisem bil pravi. To je bila ena mojih najslabših predstav. Moramo se pobrati po tem porazu in jaz moram biti preprosto boljši,« se je s pepelom posul mladi Dončić, ki je tik pred koncem prvega polčasa padel na beton. Ljubljančan se je prekucnil čez mizo in pristal na trdem, preostanek tekme se je zdelo, da pazi na svoj hrbet, so zapisali pri Dallas Morning News in je povzela STA.

»Bomo videli, kako bo hrbet jutri. Vedno je najhuje, ko se mišice ohladijo,« je dejal Dončić, ki pa časa za počitek do tekme s Pelikani ne bo imel.



Dallas si še ni zagotovil neposredne uvrstitve v končnico. Popravni izpit bo imel že danes ponoči, ko bo gostil New Orleans. Potem ga čaka še domača tekma s Torontom v petek in za konec rednega dela v nedeljo pri Minnesoti. Mavs ostajajo pri 21 zmagah v gosteh. Eno več ima le Phoenix. Dončić je bil sinoči povsem drugačen kot nazadnje v Memphisu, ko je s trojko ob izteku časa prinesel zmago.

»Stvar za nas še zdaleč ni izgubljena. A dejstvo je, da nismo dobro igrali vseh 48 minut. Zelo smo razočarani,« je dejal trener Rick Carlisle.

Goran Dragić je bil znova odličen šesti igralec. FOTO: Kathryn Riley/AFP
Goran Dragić je bil znova odličen šesti igralec. FOTO: Kathryn Riley/AFP


Si je pa končnico že zagotovil Miami, za katerega spet igrata Jimmy Butler in Tyler Herro. Slednji je bil s 24 točkami najboljši strelec gostov. Bam Adebayo in Duncan Robinson sta jih dosegla po 22. Pri Keltih jih je 36 prispeval Kemba Walker, 33 pa Jayson Tatum. Miami je slavil desetič na zadnjih 13 tekmah. Butler je sicer igrišče zapustil zaradi poškodbe očesa.



Za Denver, verjetnega tekmeca Dallas v prvem krogu končnice, sta po 30 točk zbrala Nikola Jokić in Michael Porter. Devonte Graham je dal eno več za Charlotte. Denver lahko sicer osvoji še tretje mesto na zahodu, kjer se bori z LA Clippers.

Nikola Jokić je popeljal Denver do zmage. FOTO: Jared C. Tilton/ AFP
Nikola Jokić je popeljal Denver do zmage. FOTO: Jared C. Tilton/ AFP


Izidi:
Memphis : Dallas 133:104
Boston : Miami 121:129
Charlotte : Denver 112:117
Detroit : Minnesota 100:119
Toronto : LA Clippers 96:115
Indiana : Philadelphia 103:94
Chicago : Brooklyn 107:115
Milwaukee : Orlando 114:102
Golden State : Phoenix 122:116
Sacramento : Oklahoma City 122:106
LA Lakers : New York 101:99 (podaljšek)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: