Dončićev soigralec Porzingis v preiskavi zaradi obtožb za posilstvo

Latvijca Kristapsa Porzingisa obtožuje bivša soseda, ki je dejanje prijavila prejšnji teden.
Fotografija: Triindvajsetletni Latvijec Kristaps Porzingis se je znašel v neprijetnem položaju po odprtju preiskave zaradi domnevnega posilstva. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Triindvajsetletni Latvijec Kristaps Porzingis se je znašel v neprijetnem položaju po odprtju preiskave zaradi domnevnega posilstva. FOTO: AFP

Latvijski zvezdnik lige NBA in soigralec Luke Dončića pri Dallasu Kristaps Porzingis se je po poročanju časnika New York Post znašel v preiskavi za posilstvo, ki naj bi se zgodil že pred več kot letom dni, a ga je domnevna žrtev prijavila šele pred dnevi.

Bivša Porzingisova soseda naj bi po poročanju tabloida policiji dejanje prijavila šele prejšnji teden, ker naj bi se pred tem s košarkarjem dogovarjala za izplačilo 68.000 evrov v zameno za molk.

Kot poroča The Post, ki se sklicuje na neimenovane pravosodne vire, naj bi domnevno žrtev kljub dejstvu, da je posilstvo prijavila šele 13 mesecev po dogodku, obravnavali kot verodostojno. Medtem je košarkarjev odvetnik Roland Riopelle v izjavi za televizijo ESPN zanikal vse obtožbe.

»Seznanjeni smo z obtožbami proti Porzingisu in jih odločno zavračamo,« je dejal Riopelle in dodal, da so že 20. decembra lani sprožili uradni postopek zaradi izsiljevanja domnevne žrtve, prav tako pa so že pred mesecem dni o preiskavi obvestili vodstvo lige NBA.

Latvijski krilni center je postal član Dallasa v zamenjavi igralcev konec januarja, lastnik kluba Mark Cuban pa je časniku The Post potrdil, da so v klubu seznanjeni s obtožbami. »Zvezne oblasti so nam svetovale naj zadeve ne komentiramo,« je dodal.

Po poročanju časnika je bila domnevna žrtev Porzingisova soseda, ki jo je 7. februarja lani povabil v svoje stanovanje. Policiji naj bi povedala, da je 221 centimetrov visoki košarkar nato ni spustil iz stanovanja in jo posilil.

Le nekaj ur prej je Porzingis na tekmi svojega takratnega kluba New York utrpel poškodbo kolenskih vezi. Vse od takrat za kratkohlačnike ni več zaigral, še vedno pa celi poškodbo in čaka na svoj prvi nastop v moštvu Dallasa, v katerem naj bi bila z Dončićem ključna moža.

Komentarji: