Dosegli so le 52 točk, toda Jurica Golemac je krivca našel v obrambi

V 4. kolu evropskega pokala gladek poraz Cedevite Olimpije, ki je zaostajala za Trentom že s 24 točkami razlike.
Fotografija: Jaka Blažič je v prvem polčasu dosegel le dve točki, na koncu 12. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Jaka Blažič je v prvem polčasu dosegel le dve točki, na koncu 12. FOTO: Cedevita Olimpija

Trento – Nastop košarkarjev Cedevite Olimpije v 4. kolu evropskega pokala smo napovedali s pomenljivim naslovom V Trentu bitka čvrstih obramb, s katerim bi težko zgrešili, saj sta se obe moštvi v prejšnjih tekmah precej bolje odrezali pri defenzivnih nalogah kot v napadu. V medsebojnem soočenju so vendarle imeli veliko več težav Ljubljančani. Do polčasa so dosegli pičlih 22 točk, 34 v treh četrtinah, kar je bilo odločno premalo za zmago nad edino neporaženo zasedbo v skupini D.

Številke ne lažejo. Cedevita Olimpija je v Trentu zaostajala že za 24 točk in bila na pragu pravega poloma proti tekmecu, ki je izkoristil le 34,7 odstotka vseh metov iz igre. Zakaj, ni težko ugotoviti, saj je bila njena strelska bera še slabša – skupno 32,8 odstotka, trojke so njeni košarkarji metali pičlih 3:27 in proste mete 6:13, za nameček pa so gladko izgubili še skok. Za porazno statistiko je veliko razlogov, začenši s prestrašenim pristopom košarkarjev Jurice Golemca, ki je bil daleč od agresivne jeze z dvoboja proti Gran Canarii.
 

Zdržali le do 22:19


V oči je bodla tudi razlika v igralni zasnovi obeh moštev. Gostitelji so vztrajno iskali dodatno podajo, s katero bi našli dobro postavljenega soigralca, pri Ljubljančanih pa kroženja žoge domala ni bilo. Trmasto so vztrajali pri pretiranem vodenju, prenagljenih prodorih in poskusih za tri točke, kot da bi imeli občutek, da jim gredo meti dobro od rok.

Cedevita Olimpija je zadnjič vodila z 22:19 v 16. minuti, nato pa je njen načrt razpadel po dolgem in počez. Z nizom 0:11 je omogočila Trentu, da je pričakal polčas z obetavno prednostjo, v 29. minuti je že zaostajala z 20 točkami razlike (32:52), tri minute pozneje celo s 34:58. Zadnja četrtina je bila edina, v kateri je stožiška zasedba zmogla več kot 12 točk, a za odtenek boljša igra ji je prinesla le ublažitev drugega poraza v evropski sezoni, ob katerem sta le branilca Kendrick Perry in Jaka Blažič zmogla več kot sedem točk. Pa tudi onadva sta obogatila svojo osebno bero v zadnjih minutah igre, ko se je domače moštvo že prepustilo zadovoljstvu.

»Tekme nismo niti dobro začeli niti nadaljevali. Manjkala nam je energija, kar 17 napadalnih skokov tekmecev je preveč. V napadu nismo zadevali, a to je posledica obrambe. Nismo zapirali prostora in si pripravljali protinapadov, zato se je v našo igro vnesla negotovost,« je po porazu vztrajal Jurica Golemac.

Preberite še:

Komentarji: