Dragić in Lakovič bosta spet sodelavca

Košarkar Zoran Dragić se je iz Trsta preselil v Ulm. Tam bo njegov trener Jaka Lakovič.
Fotografija: Zoran Dragić bo v novi sezoni igral za Ulm. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Zoran Dragić bo v novi sezoni igral za Ulm. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Danes so v košarkarskem taboru Joventuta razkrili, da se jim je na papirju pridružil slovenski reprezentant Klemen Prepelič, spremembe za novo sezono pa curljajo v javnost tudi iz drugih evropskih moštev.

Zoran Dragić je nova okrepitev nemškega prvoligaša Ratiopharm Ulm. Tridesetletni Ljubljančan, ki je nazadnje igral v italijanski prvi ligi za klub Trieste, je z Nemci podpisal enoletno pogodbo. Na čelu moštva v Ulmu je trener Jaka Lakovič, nekdanji Dragićev soborec v reprezentanci. Dragić je zadnji nakup Ulma, s katerim so zapolnili kader za novo sezono. Enako kot Prepelič je bil tudi Dragić na seznamu želja Cedevite Olimpije, vendar je bil ljubljanskemu klubu finančno nedosegljiv.

"Zelo sem vesel, da se je odločil igrati v Ulmu. Seveda ga zelo dobro poznam iz svojega obdobja z reprezentanco in vem, da bo pomagal našemu moštvu. Je vodja na igrišču, predvsem ima močen napad in zelo dobro igra v obrambi," je povedal Lakovič, ki je z Dragićem igral na evropskih prvenstvih v letih 2011 in 2013. Trenersko se je uveljavljal v Španiji, bil pa je tudi pomočnik selektorja Igorja Kokoškova, ki je slovensko reprezentanco popeljal do naslova evropskih prvakov leta 2017.

Zoran Dragić in Jaka Lakovič sta soborca še iz reprezentance, zdaj pa bosta sodelovala še v nemškem klubu kot igralec in trener. FOTO: Roman ŠŠipić/ Delo
Zoran Dragić in Jaka Lakovič sta soborca še iz reprezentance, zdaj pa bosta sodelovala še v nemškem klubu kot igralec in trener. FOTO: Roman ŠŠipić/ Delo

Komentarji: