Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   EP v košarki 2022

Nad čudežnim slovenskim mladeničem bo kmalu zgolj še nebo

Med eurobasketom 2017 je bil Luka Dončić star 18 let, a se je že uvrstil v najboljšo peterko, kaj nam je še prihranil za letos?
Luka Dončić je že z 18 leti osvojil zlato na eurobasketu in se tudi uvrstil v elitno peterko. FOTO: Blaž Samec/Delo
Luka Dončić je že z 18 leti osvojil zlato na eurobasketu in se tudi uvrstil v elitno peterko. FOTO: Blaž Samec/Delo
3. 9. 2022 | 05:00
10:17

V nadaljevanju preberite:

Ko se je Luka Dončić pred petimi leti odpravljal na svoje prvo evropsko prvenstvo, je zelo nerad odgovarjal na vprašanja novinarjev, a pri odgovorih izžareval neverjetno mero samozavesti. »Prav nič treme ne čutim. Igral bom košarko tako kot vsak dan. Predvsem sem vesel, ker bom spet doživel nekaj novega,« je zagotovil. Letos se ni veliko spremenilo, le iz tekmovalnega vidika nima več toliko manevrskega prostora. Zlato kolajno na eurobasketu je že osvojil in se tudi uvrstil v elitno peterko. Kaj nam je pri 23 letih še pripravil za Köln in Berlin?

Kot pravi, je vzdušje v moštvu vedno odlično, vsi se zelo dobro razumejo, saj nihče noče biti nekaj posebnega. Za razliko od prejšnjih rodov ima vsakdo skrbno odmerjeno vlogo, s katero se je poistovetil, in skupaj dihajo kot družina. Zato je reprezentanca tako dobra.

Na letošnjem eurobasketu se bo Luka Dončić znova postavil v službo skupnih interesov in počel vse, kar bo slovenska reprezentanca najbolj potrebovala. Že od rosnih let, ko se je uveljavljal pri madridskem Realu, namreč vztraja, da ga individualni dosežki ne zanimajo, zgolj moštveni uspehi.

Če se je Dončić ob osvojitvi zlatega odličja pred petimi leti uvrstil v elitno peterko ob junaku 40. eurobasketa Goranu Dragiću, Špancu Pauju Gasolu, Srbu Bogdanu Bogdanoviću in Rusu Alekseju Švedu, ga zdaj zaradi mladosti in kakovosti vidimo kot najresnejšega kandidata za serijskega dobitnika trofeje MVP na EP.

Priložnost, da bi postal najmlajši prejemnik trofeje, je resda že zamudil.

Letošnja druščina zvezdnikov na EP je zelo ugledna. V njej prednjačita najboljša košarkarja lige NBA v zadnjih štirih sezonah, Srb Nikola Jokićin Grk Giannis Antetokounmpo, toda če bi danes še enkrat vprašali Dončića, bi vnovič dobili znani odgovor ...

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine