Goran Dragić že naravnal roko za štart

V zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone v NBA je moštvo slovenskega košarkarja Toronto premagalo Washington. Ljubljančan je dosegel 16 točk.
Fotografija: Goran Dragić je iz tekme v tekmo bliže tekmovalni formi za štart v košarkarske sezone v NBA 2021/22. FOTO: Eric Hartline/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Goran Dragić je iz tekme v tekmo bliže tekmovalni formi za štart v košarkarske sezone v NBA 2021/22. FOTO: Eric Hartline/Usa Today Sports

Košarkarji Toronta so v pripravljalni tekmi za sezono NBA v gosteh premagali Washington s 113:108. Pomembno vlogo je odigral tudi slovenski košarkar Goran Dragić, ki je dosegel 16 točk.

Ljubljančan, ki je poleti floridski Miami zamenjal za Toronto, je bil del začetne peterke plenilcev iz Kanade. Odigral je polnih 22 minut ter imel zlasti zanesljiv met za tri točke. Zadel je namreč štiri od petih trojk, ki jih je sprožil proti košu. K Dragićevemu statističnemu učinku pa je treba pripisati še štiri skoke in dve podaji.

Pri Torontu je najbolj izstopal Malachi Flynn z 22 točkami, 13 jih je dosegel v četrti četrtini. Tudi Sam Dekker je dvanajst od 18 točk vpisal v zadnji četrtini. Toronto je v zadnjih dvanajstih minutah pripravljalne tekme uspel nadoknaditi zaostanek osmih točk. To je bila zadnja pripravljalna tekma Toronta pred novo sezono.

Redni del sezone 2021/22 lige NBA se bo začel 19. oktobra.

Preberite še:

Komentarji: