Koper Primorska brez licence KZS

Košarkarskim državnim in pokalnim prvakom zaradi velikih finančnih težav grozi padec v 4. SKL.
Fotografija: Košarkarji Kopra Primorske so še februarja osvojili naslov zmagovalcev pokala Spar s finalno zmago nad Cedevito Olimpijo, nato pa so se njihove finančne težave dodatno poglobile. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Košarkarji Kopra Primorske so še februarja osvojili naslov zmagovalcev pokala Spar s finalno zmago nad Cedevito Olimpijo, nato pa so se njihove finančne težave dodatno poglobile. FOTO: Uroš Hočevar

Ljubljana – Komisija Košarkarske zveze Slovenije za licenciranje je obravnavala vloge 46 klubov, brez licence pa sta ostala Koper Primorska in Radenska Creativ. Medtem ko tretjeligaš iz Murske Sobote ni dokončal začetega postopka, državni in pokalni prvaki iz Kopra niso prejeli licence za 1. SKL, saj niso izpolnili nekaterih finančnih kriterijev. Oboji lahko vložijo pritožbo na pritožbeni senat za licenciranje, sicer bodo lahko v sezoni 2020/21 tekmovali v 4. SKL.

V prvem delu licenciranja so klubi sicer morali oddati dokumentacijo, ki izkazuje ustrezne športne in pravne kriterije ter finančne kriterije za koledarsko leto 2019. Za pridobitev tekmovalne licence lige Nova KBM je zaprosilo 11 klubov, za 2. SKL 14, za 3. SKL 21 klubov, medtem ko ženski klubi licenciranja ne opravljajo.

Klube 1. SKL, 2. SKL in 3. SKL septembra čaka še drugi del licenciranja, ko bodo morali tekmovalno licenco potrditi z ustreznimi kadrovskimi, infrastrukturnimi in finančnimi kriteriji za prvo polovico koledarskega leta 2020.

Komentarji: