Krka izgubila v Beogradu, a se ognila kvalifikacijam za obstanek

Poraz proti FMP ni bil usoden za novomeške košarkarje, saj je klonil tudi Split proti Partizanu.
Fotografija: Adin Vrabac (z žogo) in soigralci so se do zadnjih sekund borili za zmago nad FMP. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Adin Vrabac (z žogo) in soigralci so se do zadnjih sekund borili za zmago nad FMP. FOTO: ABA

Brez poškodovanih Rodericka Camphorja in Milana Milovanovića so se košarkarji Krke odločno postavili po robu FMP v zadnjem kolu lige ABA. Po prvem polčasu so metali za tri točke 9:18 (na koncu 15:35) in vodili lep del dvoboja, slednjič pa bili za malenkost prekratki. Poraz je bil vendarle bolj sladek kot grenak. Na drugem koncu Beograda je namreč Partizan že do polčasa vodil prot Splitu z 21 točkami razlike ter ga obsodil na predzadnje mesto in dodatne kvalifikacije za obstanek s podprvakom 2. lige ABA.



Novomeščani so obstali med regionalno elito zaradi dveh zmag nad Splitčani, zelo blizu pa so bili uspehu tudi proti FMP, s katerim so v domači dvorani gladko izgubili z 21 točkami razlike. Večino tekme so bili povsem blizu, tudi vodili, a sta jih slabi obdobji, predvsem tisto v končnici tekme, oddaljili od uspeha. Imeli so sicer dober strelski dan in kar nekaj razpoloženih igralcev, ki so končali z dvomestnimi številkami: Nejc Barič 20, Rok Stipčević 17, Adin Vrabac in Jure Škifić po 15.



Krka je dobila prvo četrtino, a v drugi dovolila tekmecem, da so zaostanek 32:38 v nekaj minutah spremenili v vodstvo z 41:38. V tretji četrtini so gostje znova vodili, tudi z 52:45, usodno je bilo nekaj minut slabe igre v zadnji četrtini. Po zaostanku s 74:79 so sicer s trojko Bariča (za tri 6:8) vodili z 82:81, potem pa je odločilnih trenutkih trojko zgrešil Luka Lapornik, Novomeščani so nato še izgubili žogo in FMP je z natančnim izvajanjem prostih metov prišel do zmage.

26., zadnje kolo lige ABA

Ponedeljek:
FMP : Krka 91:85
Borac : Cibona 77:82
Partizan : Split 80:58
Zadar : Crvena zvezda 70:90

Torek:
Cedevita Olimpija – Mega (18)
Igokea – Mornar (18)

Brez boja:
Budućnost : Koper Primorska 20:0

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: