Luka Dončić in soigralci nared za (pred)zadnje dejanje

Slovence ob 15.30 v polfinalu čaka Venezuela, v primeru uspeha pa v nedeljo še zadnji tekmec v finalu.
Fotografija: Luka Dončić je glavni adut Slovenije za preboj v Tokio. FOTO: Fiba
Odpri galerijo
Luka Dončić je glavni adut Slovenije za preboj v Tokio. FOTO: Fiba

Slovenski košarkarji so z odliko opravili skupinski del olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu, kjer so najprej visoko premagali Angolo, nato pa še Poljsko. Danes ob 15.30 jih v polfinalu čaka Venezuela, v primeru uspeha pa v nedeljo še finale. Na OI potuje samo zmagovalec turnirja, na katerem sta se vrnila v reprezentanco tudi Luka Dončić in Vlatko Čančar iz lige NBA.

image_alt
Siloviti in neustavljivi Slovenci so prestrašili Litvo s svojim orkanom


Slovenci so košarkarsko javnost navdušili predvsem z izjemno napadalno igro, saj so na obeh tekmah krepko presegli mejo stotih doseženih točk (118 in 112). Varovanci Aleksandra Sekulića so se izkazali z zelo moštveno igro, zbrali so 64 podaj ter zadeli 36 trojk, a do želenega cilja - uvrstitve na OI - jih ločita še dve zmagi.


»Cilj nastop v nedeljskem finalu«


Najprej danes sledi dvoboj z Venezuelo, ki je skupinskem delu turnirja v Kaunasu izgubila z Litvo ter premagala Južno Korejo. »Čaka nas obračun z Venezuelo, ki igra zelo agresivno košarko. Igralci imajo velik atletski potencial, da igrajo dobro obrambo. Zato bomo morali biti v napadu še toliko bolj precizni ter predvsem vztrajati pri tem, v čemer smo uspešni. S takšnim pristopom si lahko priigramo nastop v finalu, ki si ga vsi močno želimo,« pred tekmo napoveduje selektor slovenske izbrane vrste Aleksander Sekulić.
Klemen Prepelič sodi med najboljše strelce z razdalje v Evropi. FOTO: Fiba
Klemen Prepelič sodi med najboljše strelce z razdalje v Evropi. FOTO: Fiba


Slovenija uživa v Litvi tudi podporo navijačev. FOTO: Fiba
Slovenija uživa v Litvi tudi podporo navijačev. FOTO: Fiba


Reprezentanci Slovenije in Venezuele še nista odigrali uradne medsebojne tekme. Moštvi sta se pred leti dvakrat pomerili na pripravljalnem turnirju v Mariboru, obakrat pa je zmagala slovenska izbrana vrsta. Avgusta 2006 je bilo 88:61, leto pozneje pa 88:68.

V drugem polfinalu v Kaunasu se bosta ob 18.30 pomerili še domača Litva in Poljska. V nedeljo ob isti uri sledi še finale zmagovalcev polfinala, ki bo dal udeleženca OI.

Preberite še:

Komentarji: