Luka spet zasijal, trojni dvojček je njegov zaščitni znak; Kidd: Pravi vodja

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je ob visoki zmagi Dallasa v Chicagu v ligi NBA dosegel 27 točk, 14 skokov in 12 asistenc.
Fotografija: Luka Dončič je Dallas popeljal do zmage nad Chicagom. FOTO: Michael Reaves/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončič je Dallas popeljal do zmage nad Chicagom. FOTO: Michael Reaves/AFP

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil spet junak večera. Ob visoki zmagi Dallas Mavericks pri Chicago Bulls v ligi NBA s 127:92 je 25-letni Ljubljančan dosegel 27 točk, 14 skokov in 12 asistenc. To je bil že njegov sedmi zaporedni trojni dvojček, s čimer je postal rekorder v moštvu Mavericks.

Dallas je s 37. zmago po 65 tekmah obdržal stik z ekipami, s katerimi se bori za neposredno uvrstitev v končnico, kamor pelje prvih šest mest v obeh konferencah, je poročala STA.

Chicago – Dallas 92:127 (statistika)

Mavericks na zahodu še naprej zasedajo osmo mesto, pred njimi so peti New Orleans Pelicans (39-25), šesti Phoenix Suns (38-27) in sedmi Sacramento Kings (36-27), za njimi pa v igri za šesterico ostajajo še Los Angeles Lakers (36-30) in Golden State Warriors (34-30).

Luka Dončić je v odlični formi. FOTO: Kamil Krzaczynski/Reuters
Luka Dončić je v odlični formi. FOTO: Kamil Krzaczynski/Reuters

Dončić in soigralci so ponoči proti Chicagu sijajno odprli dvoboj. Prvo četrtino so dobili kar s 44:16 in postavili temelje zanesljivi zmagi. Dončić je blestel predvsem v navezi z obema centroma Danielom Gaffordom (20 točk) in Dereckom Livelyjem (22 točk). Že po prvi četrtini je imel Ljubljančan 15 točk, 7 podaj in 6 skokov.

Na koncu je na parketu prebil 33:37 minute, nekoliko pa mu je šepal met za dve točki, zadel je le tri od osmih metov. Za tri točke je bil 40-odstoten (6:15), dvoboj pa je končal s 14 podajami in 12 skoki. Ob visokem vodstvu je na klopi obsedel zadnjih šest minut dvoboja.

Trener Jason Kidd je po koncu dejal, da sta odločitev o tem sprejela skupaj s slovenskim asom. »Je zrel, pravi vodja. Četudi se poteguje za vse te rekorde, je razumel položaj,« je o tem na novinarski konferenci po dvoboju dejal Kidd.

»Zanj so pomembne zmage. Za številke nisem prepričan, da mu karkoli pomenijo. Ampak ko se bo upokojil, bo pogledal nazaj in videl, da je igral na povsem drugačni ravni od ostalih,« je Dončića pohvalil njegov trener, je zapisala STA.

Luka je zbral 14 podaj. FOTO: Michael Reaves/AFP
Luka je zbral 14 podaj. FOTO: Michael Reaves/AFP

Slovenski as je s sedmim zaporednim trojnim dvojčkom, izenačil tretji najdaljši tovrstni niz v NBA. Več jih imata le Russell Westbrook (11) leta 2019 in Wilt Chamberlain (9) leta 1968. Ob Dončiću so jih sedem po vrsti nanizali še Michael Jordan, Oscar Robertson in Westbrook.

Dončić, ki je bil s strani lige NBA izbral za igralca tedna na zahodu, je obenem dosegel že 1142. trojko prek luže ter s tem napredoval na drugo mesto večne lestvice pri Mavericks. Na vrhu je Dirk Nowitzki s 1982.

Naslednji dvoboj Dallas čaka v noči na četrtek, ko bodo gostili Golden State.

Izidi:

Detroit Pistons – Charlotte Hornets 114:97

Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns 111:117

Chicago Bulls – Dallas Mavericks 92:127

San Antonio Spurs – Golden State Warriors 102:112

Denver Nuggets – Toronto Raptors 125:119

Portland Trail Blazers – Boston Celtics 99:121

Komentarji: