Luka Dončić v najboljši peterki

Zvezdnik Portlanda Damian Lillard je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja zaključnega dela rednega dela sezone NBA v »mehurčku« v Orlandu.
Fotografija: Najkoristnejši košarkar zaključnega dela sezone NBA pred izločilnimi dvoboji Damian Lillard (desno) je zablestel prav proti Dallasu, ko je tretjič v sezoni dosegel več kot 60 točk, 61. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
Odpri galerijo
Najkoristnejši košarkar zaključnega dela sezone NBA pred izločilnimi dvoboji Damian Lillard (desno) je zablestel prav proti Dallasu, ko je tretjič v sezoni dosegel več kot 60 točk, 61. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports

Vodstvo košarkarske lige NBA je zvezdnika Portlanda Damiana Lillarda izbralo za najkoristnejšega igralca (MVP) zadnjega dela rednega dela sezone, ki so ga moštva igrala v »mehurčku« v Orlandu. V povprečju je v Orlandu dosegal po 37,6 točke na tekmo. V prvi peterki teh tekem pa je tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Lillard je v začetku avgusta začel s 30 točkami in 16 podajami proti Bostonu, obenem pa začel niz vsaj treh tekem, na katerih je dosegel po najmanj 30 točk in deset podaj.

Luka Dončić je tudi v Orlandu pokazal, zakaj je eden od najboljših košarkarjev na svetu. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Luka Dončić je tudi v Orlandu pokazal, zakaj je eden od najboljših košarkarjev na svetu. FOTO: Kevin C. Cox/AFP


Poseben dosežek mu je uspel 6. avgusta, ko je proti Denverju dosegel 45 točk in obenem postal prvi igralec v zgodovini NBA s toliko točkami in po desetimi podajami ter trojkami na eni tekmi. A rekordov še ni bilo konec: 11. avgusta je Dallasu nasul kar 61 točk. Takrat je tretjič v sezoni presegel mejo 60 točk in se po tem statističnem elementu postavil ob bok Wiltu Chamberlainu, do letos edinemu igralcu v NBA s trikrat preseženimi 60 točkami v sezoni.

Za najboljšega trenerja tekem v Orlandu so izbrali trenerja Phoenixa Montyja Williamsa, ki ni izgubil niti ene od osmih tekem, res pa je, da se Phoenixu ni uspelo uvrstiti v končnico.

Lillard je seveda tudi član prve peterke, poleg njega pa so v postavi še Devin Booker (Phoenix), T.J. Warren (Inidiana), Luka Dončić (Dallas) in James Harden (Houston).

Komentarji: