Luka Dončić v treh četrtinah do sedmega dvojnega dvojčka v sezoni (VIDEO)

Košarkarji Dallasa so vpisali drugo najvišjo zmago v sezoni, na gostovanju so bili s kar 122:84 boljši od Charlotta.
Fotografija: Luka Dončić je po doseženih 18 točkah obsedel v zadnji minuti tretje četrtine. FOTO: Christian Petersen/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić je po doseženih 18 točkah obsedel v zadnji minuti tretje četrtine. FOTO: Christian Petersen/AFP

Charlotte – Če se po jutru dan pozna, potem se slovenskemu košarkarskemu biseru Luki Dončiću, pa tudi njegovemu delodajalcu v ligi NBA Dallasu, obeta uspešno koledarsko leto! Telički so bili namreč sinoči na gostovanju v dvorani Spectrum Center prepričljivo, s kar 122:84, boljši od Sršenov iz Charlotta, s čimer so vpisali drugo najvišjo zmago v sezoni. Le sredi novembra so bili namreč na domačem parketu še dosti bolj dominantni od povsem nebogljenega Utaha (118:68).


V tretji četrtini +47


Sinoči so dali hitro vedeti, da z njimi ne bo šale, saj so že na prvi odmor – po delnem izidu 20:4 – odšli s kar 16 točkami naskoka. Že tedaj je bilo konec odpora Charlotta, ki je v prvem polčasu zaostanek še nekajkrat zadržal po 20 točkami, v nadaljevanju pa ne več. V tretji četrtini je poskočil na več kot 30 točk, v zadnji pa celo na 47 (120:73), kar je bila tudi največja razlika v obračunu. Gostitelji so težak poraz zgolj nekoliko omilili s sedmimi zaporednimi točkami v zadnjih izdihljajih tekme.


Šesti dvojni dvojček v 13 dvobojih


Vnovič se je izkazal tudi ljubljanski najstnik Luka Dončić, ki se je v 26 minutah na parketu razveselil sedmega dvojnega dvojčka v sezoni, šestega v zadnjih trinajstih obračunih. Dosegel je namreč 18 točk, s čimer je bil ob Dennisu Smithu Jr. najboljši strelec svojega moštva (prosti meti 1:2, za dve 4:9, trojke 3:7), in deset skokov, dodal pa še štiri asistence in si privoščil dve napaki. Tudi sicer so bili zmagovalci izjemno razigrani pri metu z razdalje, saj so zabeležili kar 18 trojk.


Na klop ob koncu tretje četrtine


Dončić je polovico vseh doseženih točk, devet, zmogel že v prvih devetih minutah, v drugi četrtini je dodal štiri zapovrstjo, v tretji pa še pet, dokler ga ni trener Rick Carlisle minuto pred zadnjim odmorom poklical na klop, kjer je obsedel do konca tekme. Pri poražencih ni bilo razpoloženega moža na igrišču, še največ točk – enajst – je vpisal Kemba Walker, ki pa je zgrešil vseh pet poskusov za tri. Dallas, ki nadaljuje toplo-hladni niz, nov izziv čaka v noči na soboto, ko bo gostoval v Bostonu.


Miami zadal Clevelandu sedmo zaporedno klofuto


Uspešen pa je bil – brez pomoči poškodovanega slovenskega asa Gorana Dragića – tudi Miami, ki je na gostovanju še poglobil hudo krizo standardnega finalista minulih sezon Clevelanda, od katerega je bil boljši s 117:92. Konjeniki so še vodili s 30:29, nato pa so tekmeci z delnim izidom 29:11 zasukali potek dvoboja in ga mirno pripeljali pod streho. Pri Vročici, ki jo nov izziv – domač obračun z Washingtonom – čaka v noči na soboto, je bil najbolj vroč Josh Richardson s 24 točkami, rezervna klop je prispevala 54 točk. Razglašeni Cleveland je izgubil že sedmič zapovrstjo.

Preberite še:

Komentarji: