Michael Jordan podprl strožja pravila za necepljene igralce

»Sam verjamem v znanost,« je v intervjuju za NBC dejal Michael Jordan, sicer lastnik NBA-ekipe Charlotte Hornets.
Fotografija: Michael Jordan je že več kot 11 let lastnik franšize v Charlottu. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Michael Jordan je že več kot 11 let lastnik franšize v Charlottu. FOTO: Franck Fife/AFP

Ameriška športna ikona Michael Jordan, nekdanji košarkarski zvezdnik in sedanji lastnik franšize Charlotte Hornets v severnoameriški ligi NBA, se strinja s strožjimi pravili lige za necepljene igralce. Trenutno je po podatkih najmočnejšega košarkarskega tekmovanja cepljenih 95 odstotkov igralcev, med njimi pa ni člana Brooklyn Nets Kyrieja Irvinga.

»Povsem se strinjam z vodstvom lige. Vsi so lahko podali svoje mnenje o cepivih. Sam verjamem v znanost. Tako bo tudi v prihodnje in upam, da bo tovrstnih mnenj čim več,« je v intervjuju za NBC dejal 58-letni Jordan, sicer šestkratni prvak lige NBA s Chicago Bulls.

Vodstvo lige NBA je pred tedni sporočilo, da se igralcem ni treba cepiti, a da se bodo morali držati strogih pravil tako v domačem okolju kot na tekmah v gosteh. Tisti, ki bodo zaradi lokalnih ukrepov v boju s pandemijo novega koronavirusa ostali brez tekem, za to ne bodo prejeli plačila.
 

Brooklyn brez Irvinga vsaj na polovici tekem


Med drugim pravila necepljenim nalagajo tudi prepoved odhoda iz hotelskega območja na gostujočih tekmah razen v nujnih izjemah. V garderobi morajo ti igralci imeti prostor vsaj dva metra stran od soigralcev, jesti pa ne bodo smeli v istih prostorih kot drugi igralci in strokovni štab.

Osem dni pred začetkom rednega dela lige NBA je cepljenih 95 odstotkov igralcev, med njimi pa ni zvezdnika Brooklyna Irvinga. Vodstvo mrežic ima z organizatorjem igre številne težave, v tem trenutku pa je jasno, da bo moral Irving izpustiti vsaj polovico tekem rednega dela.

ESPN je ponoči poročal, da se bo vodstvo kluba s preostankom zvezdniškega tria, Kevinom Durantom in Jamesom Hardnom, sestalo na to temo in spregovorilo o možnostih, da Irving igra zgolj na gostujočih tekmah. Devetindvajsetletniku so sicer dovolili trenirati z moštvom v dvorani za trening, v Barclays Center, kjer moštvo igra domače tekme, pa brez potrdila o cepljenju ne more, so še določile lokalne oblasti v New Yorku.

Preberite še:

Komentarji: