Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Nachbar bo kariero zapečatil konec poletja s Košarkarsko simfonijo (VIDEO)

»V karieri sem imel ogromno sreče, da sem dosegel zastavljene cilje. S parketa odhajam zadovoljen in vesel.«
Boštjan Nachbar in Sani Bečirovič skupaj kujeta Košarkarsko simfonijo. Foto Tomi Lombar/Delo
Boštjan Nachbar in Sani Bečirovič skupaj kujeta Košarkarsko simfonijo. Foto Tomi Lombar/Delo
J. P.
22. 5. 2018 | 15:53
22. 5. 2018 | 16:10
2:55
Ljubljana – Potem ko je slovenski košarkarski as Boštjan Nachbar pred dnevi oznanil, da je pri 37 letih končal dolgo in bogato kariero, je danes na srečanju s predstavniki sedme sile pojasnil, da bo poslovilno tekmo, imenovano »Košarkarska simfonija«, skupaj s Sanijem Bečirovičem in številnimi uveljavljenimi evropskimi igralci najvišjega kova (Dimitris Diamantidis, Igor Rakočević, Nenad Krstić, Miroslav Raduljica, Vlado Ilievski, Jasmin Hukić ...) odigral v četrtek, 30. avgusta, ob 20. uri v Stožicah. Vstopnice za dogodek so po ceni 8 evrov že v prodaji.


O preteklosti


»Čeprav se telesno še vedno dobro počutim in imam košarko še vedno zelo rad, sem se po daljšem premisleku odločil za konec kariere. Ko se zjutraj zbudiš in ti košarka ni več prva misel v glavi, ko prioriteta postanejo druge stvari, je prav, da se profesionalni športnik odloči in začne početi nekaj drugega. V karieri sem imel ogromno sreče, da sem dosegel zastavljene cilje – igrati v najboljših evropskih klubih in v reprezentančnem dresu na vseh največjih tekmovanjih, biti dvakrat na sklepnem turnirju evrolige, tekmovati v ligi NBA, ki je bila moja želja, odkar sem prvič videl Michaela Jordana leteti po zraku. S parketa odhajam zadovoljen in vesel. Glede na to, da sem prejšnjo sezono končal s poškodbo in je bil to eden od razlogov, da nisem igral za izbrano vrsto, si želim poslovilno tekmo odigrati doma. S Sanijem sva skupaj začela kariero pred skoraj 30 leti in sem vesel, da bova še zadnjič skupaj stopila na parket, igrala eden proti drugemu,« je pod doseženo potegnil črto Nachbar.


O prihodnosti


In spregovoril še o prihodnosti: »Čeprav sem imel v mlajših letih idejo, da po tekmovalni upokojitvi tega ne bom več počel, sem v zadnjih letih videl, da bo težko brez košarke. Zanimajo me različne vloge, ena od teh je v Združenju evroligaških igralcev (ELPA), kamor sem bil povabljen. Ali bom to delal na daljši rok, pa bom še videl. Še imam v sebi tekmovalnost, zato si želim delati v klubu, ne vem pa še, ali na tej strani 'luže' ali na drugi. Odvisno od priložnosti, ki se mi bodo sproti odpirale, bom pa ostal povezan s košarko. Če to dnevno počneš, v različnih oblikah, 30 let, je težko presekati in najti nekaj povsem drugega. Čeprav me zanimajo druge stvari in čeprav sem bil vselej radoveden človek ...«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine