NBA: Boston si je priigral revanšo s Konjeniki (VIDEO)

Košarkarji Bostona so na peti tekmi v napeti končnici premagali Philadelphio s 114:112 in odločili serijo.
Fotografija: Terry Rozier je po poškodbi Kyrieja Irvinga dočakal priložnost in jo odlično izkoristil.  FOTO: Maddie Meyer/Afp
Odpri galerijo
Terry Rozier je po poškodbi Kyrieja Irvinga dočakal priložnost in jo odlično izkoristil.  FOTO: Maddie Meyer/Afp

V dvoboju dveh ekip z najbolj svetlo prihodnostjo v ligi NBA ni zmagalo najboljše moštvo, ampak moštvo, ki ga vodi najboljši trener, bi lahko povzeli dvoboj med Bostonom in Philadelphio. Celtics že celo sezono igrajo brez Gordona Haywarda, Kyrie Irving bo izpustil celo končnico, Boston pa je vseeno še drugo leto zapored napredoval v konferenčni finale Vzhoda. 

Čeprav se je serija končala z izidom 4:1 v zmagah za Boston, je bila Philadelphia vsaj še na treh tekmah zelo blizu zmagi, a so se jim v končnici zatresle roke. Tudi tokrat je bilo tako, slabih 10 sekund pred koncem je "Scarry" Terry Rozier ukradel žogo Joelu Embiidu in na drugi strani izsilil prekršek, z dvema prostima metoma je Boston ušel na štiri točke prednosti. 
 

Smart z ukradeno žogo zaključil serijo


Zaključno žogo v seriji je imel Marcus Smart, ki je v zadnjih sekundah zgrešil prvi prosti met, nato pa drugega zadel in omogočil Philadelphii, da bi s trojko prišla do zmage, a je Smart na drugem koncu igrišča popravil svojo napako in prestregel podajo, dvorana v Bostonu pa je eksplodirala od navdušenja. 

Jayson Tatum ni le odličen v napadu, že zdaj je eden najboljših branilcev na krilu. FOTO: Greg M. Cooper/Usa Today Sports
Jayson Tatum ni le odličen v napadu, že zdaj je eden najboljših branilcev na krilu. FOTO: Greg M. Cooper/Usa Today Sports


Najboljši strelec Celtics je bil Jayson Tatum s 25 točkami, Jaylen Brown je dosegel točko manj, Rozier, eno najprijetnejših presenečenj končnice, pa se je tokrat ustavil pri 17 točkah. 
 

Šarić se je zbudil, a to ni bilo dovolj


Pri Philadelphii je pravo igro končno pokazal Dario Šarić, ki je dosegel 27 točk in prvič v tej seriji spomnil na predstave, kakršne je kazal skozi celotno sezono. Tudi Embiid se je zaustavil pri 27 točkah, vmes pa se je zapletel še v pretep z Rozierjem, ki je dvignil dvorano na noge in tehtnico še nekoliko nagnil na stran Bostona. Philadelphio je teplo pomanjkanje izkušenj in čeprav Boston na drugi strani ni v kaj dosti boljšem položaju, so se lahko zanesli na čarobno paličico trenerja Brada Stevensa, ki je ekipo novincev spremenil v pretendenta za finale lige NBA. 

Zdaj Boston čaka revanša s Clevelandom, ki se je iz že skoraj odpisane ekipe spet prelevil v konkurenta za naslov. Lani Celtics LeBronu Jamesu in druščini niso bili kos, kako pa bo tokrat? 

Preberite še:

Komentarji: