Nova laskava lovorika za Dončića: najboljši v španski ligi (VIDEO)

V tej sezoni se moštvene in posamične lovorike kar lepijo na čudežnega dečka slovenske košarke, 19-letnega Luko Dončića.
Fotografija: Novo individualno priznanje za Luko Dončića. Foto Alkis Konstantinidis/Reuters
Odpri galerijo
Novo individualno priznanje za Luko Dončića. Foto Alkis Konstantinidis/Reuters

Madrid – V tej sezoni se moštvene in posamične lovorike kar lepijo na čudežnega dečka slovenske košarke, 19-letnega Luko Dončića. Nedavno se je v majici madridskega Reala veselil evroligaške lovorike, obenem so ga izbrali za najkoristnejšega igralca in najboljšega mladega košarkarja v elitnem klubskem tekmovanju stare celine, danes pa se je novega individualnega priznanja razveselil tudi na klubski ravni.


Najmlajši doslej


Izbrali so ga namreč za najkoristnejšega igralca v pravkar končanem rednem delu španskega prvoligaškega tekmovanja, v katerem je bil njegov Real najprepričljivejši s 30 zmagami in le štirimi porazi. Dončić (povprečno na tekmo 12,8 točke, 5,7 podaje in 5 skokov ter statistični indeks 19,3) je v laskavem izboru zbral 75 točk oziroma pet več kot prvi izzivalec Tornike Šengelia, član drugouvrščene Baskonie, s čimer je postal najmlajši dobitnik tovrstnega priznanja v zgodovini lige ACB. Obenem je seveda postal tudi najboljši mladi igralec lige in našel mesto v idealni peterki tekmovanja.
 

Komentarji: