Po desetih letih padla Morača

Košarkarji Cedevite Olimpije v 9. kolu v Podgorici ugnali Budućnost.
Fotografija: Shawn Jones je odločil tekmo v črnogorski prestolnici. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Shawn Jones je odločil tekmo v črnogorski prestolnici. FOTO: Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 9. kolu lige ABA premagali Budućnost z 82:81 (24:23, 41:48, 62:63). Ljubljančani so zabeležili peto zaporedno zmago v ligi ABA, po desetih letih in enajstih odigranih tekmah so zmagali v dvorani Morača v Podgorici. Junak je postal Shawn Jones, ki je zmagoviti koš dosegel 0,6 sekunde pred iztekom časa.

Cedevita Olimpija se je po prvi tretjini tekmovanja povzpela na 77,8-odstotni izkupiček (7-2). Zaseda drugo mesto v ligi ABA, kar je skoraj nasprotna podoba dogajanja v evropskem pokalu, kjer so Ljubljani po osmih tekmah še brez zmage.

Ljubljančani so na enem najbolj neugodnih igrišč v ligi ABA pokazali veliko volje za uspehom, kljub okrnjenemu igralskemu kadru – manjkala sta najvišja posameznika Matković in Šaškov – so igrali trdno in pogumno, trezno in organizirano pa so odigrali tudi zaključek tekme. Nadomestili so zaostanek 68:77, ki so si ga gostitelji priigrali na začetku zadnje četrtine, in pokvarili debi slovenskemu strategu Andreju Žaklju na klopi Budućnosti.

Jones je dobro minuto pred koncem zadel za zaostanek 79:78, isti igralec pa je v zadnji sekundi po podaji Justina Cobbsa dosegel koš za 82:81 in izsilil še dodatni prosti met. Jones je tekmo končal s 14 točkami in 11 skoki. Točko več je dosegel Cobbs (6 podaj), prvi strelec Cedevite Olimpije pa je bil JR Stewart z 20 točkami (trojke 4:6).

Komentarji: