Po predčasnem koncu Helios ostaja v ligi Aba 2

Zaradi težav s sporedom treninga in tekem v pandemiji koronavirusa v drugoligaškem regionalnem razredu ne bo končnice za obstanek.
Fotografija: Za domžalskega kapetana Blaža Mahkovica in soigralce je predčasno napočil konec sezone v regionalnem tekmovanju. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Za domžalskega kapetana Blaža Mahkovica in soigralce je predčasno napočil konec sezone v regionalnem tekmovanju. FOTO: Leon Vidic/Delo

Zaradi pandemije koronavirusa, ki je ekipam onemogočila nastope v polnih postavah ali celo igranje tekem, v letošnji sezoni ne bo končnice za obstanek v košarkarski ligi Aba 2, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Tako je edini slovenski predstavnik, Helios Suns, ki je v rednem delu zasedel zadnje mesto, že končal tekmovanje v regionalni ligi.

Kot je zapisano v sporočilu za javnost, bodo lahko vse ekipe tekmovanje nadaljevale v naslednji sezoni, če si bodo uvrstitev v ligi Aba 2 priigrale prek državnih prvenstev ali prejele povabilo organizatorja.

Tekmovanje v ligi Aba 2 se bo nadaljevalo za najboljše ekipe, saj bo prvak napredoval v elitno druščino, drugouvrščeno ekipo pa čakajo dodatne kvalifikacije s trinajsto ekipo iz lige Aba.

Zaključni dvoboji od četrtfinala naprej bodo v Podgorici od 19. aprila dalje. Gostitelj bo vodilna ekipa rednega dela Studentski centar, ki je v trinajstih nastopih izgubila le enkrat. Igrali bodo po sistemu dveh tekem in razlike v koših.

Preberite še:

Komentarji: