Pred Novomeščani nov derbi dna

Košarkarji Krke v nedeljo v Zadru, Petrol Olimpija po porazu v Rogaški Slatini čaka evroligaša.
Fotografija: Krka veliko pričakuje od Marka Jošila. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Krka veliko pričakuje od Marka Jošila. FOTO: ABA

Košarkarski konec tedna sta v uvodni tekmi 15. kola lige Nova KBM odprla Rogaška in Petrol Olimpija, ki sta se pomerila tretjič v 19 dneh, saj sta se srečala tudi v četrtfinalu pokala Spar. Ljubljančani so prihranili vse glavne adute za ponedeljkov dvoboj z Budućnostjo v ligi ABA, v kateri jih čaka peklensko delo v boju za obstanek. Še za odtenek težje delo ima pred seboj Krka.

7. Mornar 22 točk, 8. FMP 22, 9. Igokea 22, 10. Petrol Olimpija 21, 11. Zadar 21, 12. Krka 20. Vrstni red na dnu regionalne lestvice ne obeta nič dobrega slovenskima moštvoma, še posebej Novomeščanom, ki so v zadnjih osmih nastopih dosegli le eno zmago – proti branilki naslova Budućnosti. V odločilnih šest kol vstopajo s točko zaostanka za tekmeci in po osmih zaporednih porazih v gosteh, za nameček proti moštvu, ki jih je prekosilo že v dvorani Leona Štuklja z 78:77.


Krka prvič popolna


Dolenjske košarkarje opogumljata popolno okrevanje dolgo poškodovanega Marka Jošila in hitro prilagajanje novega organizatorja Dominika Mavre, v Zadru pa bodo morali pokazati več psihične trdnosti in taktične zrelosti kot doslej. Za nohte gre namreč tudi Dalmatincem, ki so v zadnjih petih kolih ugnali le Olimpijo, čeprav je njihove vrste okrepil izkušeni Luka Žorić. »Zadnji dve tekmi s Šentjurjem in Zlatorogom v DP sta bili dobra priprava za gostovanje v Zadru, kjer želimo igrati čim bolj agresivno v obrambi vseh 40 minut. Prvič bomo nastopili popolni, zato upam, da se bo to poznalo na naši igri. Gre za tekmo, ki nam lahko zasuka celotno sezono,« meni Krkin trener Simon Petrov.

Pari 17. kola lige ABA, sobota: Cedevita – Crvena zvezda (17), Partizan – Mega Bemax (19), FMP – Igokea (21); nedelja: Zadar – Krka (19); ponedeljek: Mornar – Cibona (18), Petrol Olimpija – Budućnost (21).
Drugi pari 15. kola lige Nova KBM, sobota: Šenčur GGD – Helios Suns (19), Šentjur – Hopsi Polzela (19); torek, 12. februarja: Sixt Primorska – Krka (18), Zlatorog – Ilirija (19); tekma 18. kola – nedelja: Ilirija – Sixt Primorska (17).
 

Preberite še:

Komentarji: