Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Slabovoljni Dončić je bil jasen: Izgubili smo, vse drugo je brez pomena

Košarkarji Dallasa so prepričljivo izgubili prvo tekmo proti Oklahomi s 95:117. Mrkogledi Dončić se zaveda zahtevnosti izziva, ki je pred njim.
Prva zvezdnika ekip Luka Dončić in Shai Gilgeous-Alexander sta uprizorila nekaj zanimivih dvobojev, glavnino dela v obrambi na Dončiću pa je opravil višji in močnejši Lu Dort. FOTO: Alonzo Adams/Reuters
Prva zvezdnika ekip Luka Dončić in Shai Gilgeous-Alexander sta uprizorila nekaj zanimivih dvobojev, glavnino dela v obrambi na Dončiću pa je opravil višji in močnejši Lu Dort. FOTO: Alonzo Adams/Reuters
8. 5. 2024 | 16:45
8. 5. 2024 | 20:24
5:26

V nadaljevanju preberite:

Odkar na klopi sedi Jason Kidd, Dallas v petih poskusih še ni dobil prve tekme serije v končnici. Proti Oklahomi City Thunder so bili brez moči, mlada in raznovrstna ekipa je v drugem polčasu stopila na plin in zmagala s 117:95. Za Dallas poraz ni tragičen, po uvodnem porazu so s Kiddom za krmilom dobili tri od štirih dvobojev v končnici, Luka Dončić pa se zaveda, da jim bo proti Oklahomi zelo težko. Na vprašanje, kako lahko Dallas obrne potek serije, pa je redkobesedno odvrnil: »Več energije in več zadetkih metov iz igre.« Sliši se preprosto, a bo vse prej kot to.

Poškodba kolena pri Dončiću pušča sledi. Odkar je odšepal v garderobo v tretji tekmi proti LA Clippers, na parketu ni več tako eksploziven, kot je bil predtem. Dončić je pred začetkom zanimivega dvoboja z Oklahomo priznal, da bi tekmo zagotovo izpustil, če bi bili v rednem delu sezone in da bo za saniranje poškodbe potreboval daljši poletni odmor. To je slaba novica tudi za slovensko reprezentanco, a Luka zaenkrat o njej še ne razmišlja. Lu Dort mu je v obrambi povzročal velike preglavice, Dončić je šepal po parketu in ni uspel priti do lahkih zaključkov v raketi, met za tri točke pa mu še vedno ne steče (1/8). »Moramo mu pomagati in mu ustvariti še več lepih metov za tri, potem se bo zagotovo razigral. Tokrat je imel nekaj odprtih poskusov, a so žal zleteli mimo,« se Kidd zaveda, da jim ob nerazpoloženem Dončiću trda prede.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine