Razigrani Dončić z odličnim metom napolnil koš Sacramenta (VIDEO)

Tretji izbor letošnjega nabora v ligi NBA je vodil igro Dallasa, kar pa ni bilo dovolj za zmago proti razpoloženemu Sacramentu.
Fotografija: Luka Dončić v boju z Bogdanom Bogdanovićem. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Dončić v boju z Bogdanom Bogdanovićem. FOTO: AP

Luka Dončić je doslej večkrat odigral nekaj slabih četrtin zapored, nato pa v določenem obdobju tekme strelsko eksplodiral. V noči na ponedeljek je odlično zadeval skozi celotno tekmo proti Sacramentu, zbral je odličnih 28 točk v ligi NBA, Dallas pa je v svoji dvorani vseeno moral priznati premoč Kings in izgubil s 113:120.

Pri Dallasu je spet manjkal Dennis Smith Jr., Dončić je izmenično igral na položaju štirice in organizatorja igre, na parketu je prebil kar 35 minut, največ od vseh igralcev Dallasa. Zadel je kar 60 odstotkov metov iz igre (9/15), nekoliko je odpovedalo le njegovo glavno orožje, zadel je eno trojko iz petih poizkusov. Tokrat so Dončića branilci Sacramenta dobro pokrivali za črto za tri točke, zato je moral nekoliko spremeniti svojo igro v napadu. 

Obrambo je premagoval ne le s prodori, temveč z meti s polrazdalje, s kakršnimi je v ligi NBA zablestel Dirk Nowitzki, ki je tokrat na parketu preživel štiri minute in že s tem, da je vstopil v igro, dvignil dvorano na noge. Dončić je tokrat tudi na parketu izgledal kot pravi naslednik Dirka. 

Dončiću je na igrišču štiri minute družbo delal tudi legendarni Dirk Nowitzki. FOTO: AP
Dončiću je na igrišču štiri minute družbo delal tudi legendarni Dirk Nowitzki. FOTO: AP


Statistiko je dopolnil še s šestimi asistencami, do dvojnega dvojčka mu je zmanjkal le skok. Skupaj z DeAndrejem Jordanom, ki je dosegel osem točk in kar 23 skokov, sta poskrbela za eksplozijo navdušenja v dvorani, ko jima je v prvem polčasu uspela odlična kombinacija za »alley-oop«, kakršno sta v tej sezoni nekajkrat že izvedla. 

Dončić je v prvem polčasu pomagal držati stik Dallasa s Sacramentom, dosegel je 13 točk, v drugem delu pa še dve več, a je imel premalo razpoloženih soigralcev za zmago proti enemu od presenečenj sezone. Doslej je le enkrat v NBA presegel 28 točk, to je bilo 29. oktobra proti San Antoniu, ko jih je zbral 31. 

»Imeli smo zelo slab strelski večer, kar je najbolj vplivalo na končni izid. Če pride tak večer, mora biti obramba tista, ki prevesi tehtnico. Tudi ta ni bila na pravi ravni, da bi lahko ostali s tekmeci v koraku do konca in kaj storili za končno zmago,« je tekmo strnil trener Dallasa Rick Carlisle.



Z 28 točkami, šestimi asistencami, devetimi skoki in ukradeno žogo je postal šele šesti najstnik v ligi NBA, ki mu je uspel tak dosežek na eni tekmi, so sporočili ljubitelji statistike onkraj luže. Miami Heat Gorana Dragića je premagal New Orleans s 102:96, Dragić pa zaradi poškodbe kolena spet ni igral. 

Tekmo večera sta odigrala Denver in Toronto, ki je nadaljeval s serijo težkih gostovanj. Tokrat so v Koloradu naleteli na izvrstno domačo obrambo in razpoloženega Nikolo Jokića, ki je ob zmagi Denverja s 95:86 dosegel 26 točk. Pri Torontu je bil razpoložen Kawhi Leonard z 29 točkami in 14 skoki, tekmo pa sta tokrat izpustila Pascal Siakam in Kyle Lowry, kar se je Raptors poznalo v napadu. 

Preberite še:

Komentarji: