Luka Dončić si raje zapoje, kot da bi se prerekal s sodniki

Ponoči sta bila aktivna oba ljubljanska košarkarja v severnoameriški ligi NBA.
Fotografija: James Harden in Luka Dončić. FOTO: Eric Hartline/Usa Today Sports
Odpri galerijo
James Harden in Luka Dončić. FOTO: Eric Hartline/Usa Today Sports

Ponoči sta bila aktivna oba Ljubljančana v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Dallas je gostoval v Philadelphii, Brooklyn pa je igral v svoji dvorani s Portlandom, pri čemer sta bila aktivna tako Luka Dončić kot Goran Dragić, ki se borita za nastop v letošnji končnici NBA.

Uspešnejši je bil Brooklyn, ki je zmagal s 128:123, Dragić pa je prispeval 9 točk (trojke 1:3, za dve 2:4, prosti meti 2:2), 10 asistenc in dva skoka v 36 minutah igre. Njegov soigralec Kevin Durant je prispeval 38 točk. Brooklyn kotira na 8. mestu vzhoda in ga čaka srdita bitka za končnico.

Izstopala Kevin Durant in Joel Embiid 

Dallas je izgubil s 101:111, Dončića pa je zaznamoval zelo slab odstotek zadetih košev (25 %), pri čemer je zbral 17 točk (za tri 2:10, za dve 3:10, prosti meti 5:9), 10 asistenc in 7 skokov v 34 minutah igre. Dallas zaseda 5. mesto na zahodu. Pri zmagovalcih je izstopal Joel Embiid s 34 točkami.

Dončić po odličnih predstavah v zadnjih tednih rorej ni imel svojega večera, je pa znova opozoril nase z odnosom s sodniki, vendar tokrat na drugačen način, kot so ga navajeni navijači. ESPN je po poročanju STA izpostavil, da se je Ljubljančan na zadnjih dveh tekmah prenehal prerekati s sodniki, namesto tega se je odločil, da si bo pel.

»Smešno je, odločil sem se, da si bom pel. Izberem kakšno meni ljubo pesem in si jo začnem peti v glavi, da gre občutek nezadovoljstva mimo,« je o načinu obvladovanja jeze v odnosu do sodnikov dejal zvezdnik Dallasa.

Dončiću manj kot 24 ur, Dragić šele v torek

Ritem tekem v ligi NBA je neizprosen. Dallas bo tako sprejel naslednji izziv manj kot 24 ur po koncu zadnje tekme. Luka Dončić in soigralci bodo že danes opolnoči gostovali v Charlotte. Goran Dragić bo dobil zajetno daljši počitek po nočnem dvoboju s Portlandom. Brooklyn bo namreč igral šele v torek zjutraj ob 0.30 po slovenskem času, ko bo doma sprejel Utah.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: