Slovenke na Kreti premočne tudi za Grkinje

Po četrti zmagi v kvalifikacij za evropsko prvenstvo v košarki februarja v Stožicah še pika na i.
Fotografija: Slovenske košarkarice v ospredju s prvo strelko Shante Evans so tudi v Grčiji odlično opravile svojo nalogo in so še korak bliže uvrstitvi na tretje zaporedno evropsko prvenstvo. FOTO: Fiba
Odpri galerijo
Slovenske košarkarice v ospredju s prvo strelko Shante Evans so tudi v Grčiji odlično opravile svojo nalogo in so še korak bliže uvrstitvi na tretje zaporedno evropsko prvenstvo. FOTO: Fiba

Košarkarice Slovenije so naredile nov velik korak k tretjemu zaporednemu nastopu na zaključnem turnirju stare celine. V četrtem krogu kvalifikacij so premagale Grčijo s 77:70 (28:20, 38:36, 64:54) in tako v skupini A ohranile stoodstotni izkupiček.

Slovenija ima pred najbližjima zasledovalkama v skupini, Grčijo in Bolgarijo, dve zmagi prednosti, teoretično pa si poti na EP v Španijo in Francijo od 17. do 27. junija 2021 še ni zagotovila, saj se bodo tja uvrstile zmagovalke vseh devetih skupin ter pet najbolje drugouvrščenih.

Varovanke selektorja Damirja Grgića si bodo morale mesto med najboljšimi šestnajstimi ekipami Evrope zagotoviti februarja na zadnjih dveh tekmah, ki bosta potekali v varovanem okoljumehurčka v Stožicah. Četrtega februarja se bodo pomerile z Bolgarkami, dva dni kasneje pa z Islandijo, ki je zadnja v skupini brez zmage.

Najboljše strelke Slovenije, ki so tudi drugo tekmo v mehurčku v Heraklionu na Kreti igrale brez kapetanke Nike Barič, okužene z novim koronavirusom, so bile Shante Evans z 22 točkami, Eva Lisec, ki je dosegla 12 točk, ter z desetimi točkami Lea Debeljak, Annamaria Prezelj in Aleksandra Krošelj.

Preberite še:

Komentarji: